We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Onontdekte natuurgebieden zien? Tijdens deze 5 verrassende vakanties in eigen land kan dat

Gebaande paden bewandel je al genoeg. Daarom verzamelde Startpagina.nl 5 verrassende uitjes in eigen land. Van wonderschone wandeltochten tot onontdekte natuurgebieden. Superleuk om deze zomer te ondernemen.

Het nieuwe Limburg: De Maasvallei
Bij een vakantie in Limburg kom je al snel in het uiterste zuiden van de provincie terecht, waar een heuvelrijk landschap de omgeving domineert en her en der een aantrekkelijke stad of dorpje gevestigd is.

Advertentie

Maar de Maasvallei is eigenlijk veel bijzonderder. Dit ruige natuurgebied staat garant voor urenlang wandel- en fietsplezier en je kunt er zelfs slapen op een vlot in een van de plassen. Avontuur gegarandeerd! Een mooie accommodatie vind je uiteraard via Startpagina.nl.

Romeins avontuur langs het Limespad
Vergeet het Pieterpad of het Pelgrimspad. Voor de interessantste lange wandeling van Nederland, wil je over het Limespad lopen. Van Katwijk aan Zee wandel je langs wat ooit de grens (Limes) van het Romeinse Rijk was helemaal naar Nijmegen. Met de Rijn als rode draad stap je door de mooiste natuurgebieden en verrassend leuke plaatsen.

Geadviseerd wordt deze route in meer dan 15 etappes af te leggen, dus voor deze uitdaging moet je wel een beetje in (wandel)conditie zijn!

Kort weg in Dordrecht
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, allemaal fantastische plekken voor een weekendje weg. Maar zelden hoor je Dordrecht als bestemming. Terwijl het ‘kleine broertje van Rotterdam’ beschikt over een zeer sfeervolle binnenstad, leuke terrasjes en een prachtig en beroemd museum vol 17e eeuwse meesters.

Dordrecht ademt rust en geschiedenis uit en scoort culinair ook hoog. Wat wil je nog meer? Dus als je niet al te lang weg wilt: ‘Dordt’ is de place to be. Kijk voor leuke plekken om te overnachten op Startpagina.nl.

Op strandvakantie in Overijssel
Ver weg van de zee toch een strandvakantie beleven? In Overijssel kan het. Vakantiepark het Stoetenslagh is een 5-sterren camping gelegen rondom een 5 ha. grote recreatieplas, met een schitterend zandstrand. Hoewel het park is ingericht op een vakantie met de kinderen, kun je er ook zonder de kleintjes prima uit de voeten. Zo is het een ideale uitvalsbasis om Hanzesteden Zwolle, Kampen en Ommen of natuurgebied De Weerribben te bezoeken.

Het water op in De Alde Feanen
Tussen Leeuwarden en Drachten ligt het Nationaal Park De Alde Feanen (De Oude Venen). Zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit natuurgebied voornamelijk uit grote vlaktes waar vroeger veen gewonnen werd. Tegenwoordig zal hier vooral de waterrecreant in haar nopjes zijn. Zeilen, skutsjesielen en windsurfen, het kan allemaal in dit waterrijke natuurgebied.

Maar verken het gebied ook eens met de elektrische scooter of overnacht in een sloep voor een unieke ervaring.

Zo zie je maar weer dat er nog genoeg te ontdekken valt in eigen land. Voor meer informatie of andere suggesties kun je natuurlijk terecht op Startpagina.nl.

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien