Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Stedentrip met je dochter of zus? Vanaf 2020 kun je naar Wenen of München met de nachttrein

Zin in een weekendje weg met je beste vriendin, moeder, dochter of zus? Vanaf eind volgend jaar kun je heel makkelijk met een nachttrein naar Wenen en München. 

Vanuit Nederland kunnen we nu al met een internationale trein naar Londen, Parijs en Berlijn. Maar er komt nu ook vanuit Nederland een rechtstreekse verbinding naar Wenen en München.

Advertentie

14 uur
Het gaat om een internationale nachttrein die vanuit Amsterdam naar Wenen rijdt. Hij doet hier 14 uur over en de reizigers komen om 10 uur ’s ochtends aan op hun bestemming. Om dit voor elkaar te krijgen, trekt staatssecretaris Stientje van Veldhoven hier een kleine 7 miljoen euro voor uit.

Düsseldorf
Zo’n 3 jaar geleden vertrok de laatste slaaptrein vanuit Amsterdam naar München en Zürich. Die verbinding werd toen geschrapt omdat het aantal passagiers terugliep. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB nam de nachttreinen deels over van Deutsche Bahn, maar liet die vertrekken vanuit Düsseldorf. Als alles goed gaat zullen deze nachttreinen vanaf 2021 toch ook weer vanuit Amsterdam vertrekken.

Wat ook leuk is: vanaf Wenen kun je heel makkelijk doorreizen. Hierdoor worden bestemmingen in het midden en zuiden van Europa een stuk bereikbaarder en hoef je dus niet altijd met het vliegtuig.

Kun je zolang niet wachten? Dan is een weekendje Berlijn misschien iets voor jou en je zus, moeder of vriendin:

3-daagse reis naar Berlijn inclusief DDR-museumticket
3-daagse reis naar Berlijn inclusief DDR-museumticket
vanaf €67,-
Bekijk

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien