Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Dit is de reden waarom de wereld stiller lijkt als het heeft gesneeuwd

Niets oogt zo sereen als een winter wonderland. Het is net alsof de hele wereld lichter en stiller is. En dat lijkt niet alleen zo; het is ook écht stiller.

Een vers pak sneeuw betekent dat het koud is en veel mensen lekker binnen blijven. Vaak ligt het verkeer ook nog plat en houden vogeltjes zich schuil, dus nogal wiedes dat het buiten stiller is dan normaal. Máár er is ook een wetenschappelijke reden voor de heerlijke rust die neerdaalt wanneer de wereld wit kleurt.

Advertentie

Meer ruimte
Tussen de opgestapelde sneeuwvlokjes zit ruimte en die vult zich met lucht, waardoor een soort geluidsabsorberende laag ontstaat. Geluiden worden door de sneeuw geabsorbeerd in plaats van weerkaatst. En daardoor wordt het een stuk stiller op straat.

Hoe kouder het is, des te fluffier de sneeuw en des te stiller het wordt. De vlieger gaat alleen niet op voor sneeuwstormen – die zorgen juist voor nogal wat lawaai.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mashable. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien