Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Let op: WhatsApp werkt binnenkort niet meer op déze telefoons

Heb je al jaren dezelfde (lees: ietwat verouderde) telefoon? Dan bestaat de kans dat je na 31 januari geen gebruik meer kunt maken van WhatsApp. 

Vanaf 1 februari kunnen verouderde versies van besturingssysteem Android en iOS de chatdienst niet meer ondersteunen. WhatsApp zegt dat dit nodig is om de veiligheid van de app te kunnen garanderen. De dienst adviseert gebruikers om de software van hun telefoons te updaten zodat iedereen gewoon kan blijven chatten.

Advertentie

iPhones

Als je een oude telefoon hebt, betekent dit concreet dat je misschien helemaal niet kunt updaten naar de laatste software.

De iPhones tussen de 6s en 4S kun je nog wel updaten naar het nieuwe besturingssysteem, zodat je gebruik kunt blijven maken van de dienst. iPhones 4 en ouder kunnen niet updaten naar iOS 9, waardoor je met een iPhone 4 of ouder geen gebruik meer kunt maken van WhatsApp.

Android

Een Android-telefoon? Als jouw telefoon nog draait op het besturingssysteem Android 2.3.7 (ook wel bekend als Gingerbread) draait, is WhatsApp vanaf februari verleden tijd. Niet getreurd: veel apparaten die zelfs nog voor 2011 gelanceerd zijn, kunnen nog wel updaten naar het nieuwste systeem.

Controleren op welk systeem jouw telefoon draait? Ga naar ‘Instellingen’, kies ‘Algemeen’ en dan ‘Software update’.

Wil je een berichtje sturen via WhatsApp zonder te typen? Het kan! Techvlogger Nina laat het zien:

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien