Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Let op: WhatsApp werkt binnenkort niet meer op déze telefoons

Heb je al jaren dezelfde (lees: ietwat verouderde) telefoon? Dan bestaat de kans dat je na 31 januari geen gebruik meer kunt maken van WhatsApp. 

Vanaf 1 februari kunnen verouderde versies van besturingssysteem Android en iOS de chatdienst niet meer ondersteunen. WhatsApp zegt dat dit nodig is om de veiligheid van de app te kunnen garanderen. De dienst adviseert gebruikers om de software van hun telefoons te updaten zodat iedereen gewoon kan blijven chatten.

Advertentie

iPhones

Als je een oude telefoon hebt, betekent dit concreet dat je misschien helemaal niet kunt updaten naar de laatste software.

De iPhones tussen de 6s en 4S kun je nog wel updaten naar het nieuwe besturingssysteem, zodat je gebruik kunt blijven maken van de dienst. iPhones 4 en ouder kunnen niet updaten naar iOS 9, waardoor je met een iPhone 4 of ouder geen gebruik meer kunt maken van WhatsApp.

Android

Een Android-telefoon? Als jouw telefoon nog draait op het besturingssysteem Android 2.3.7 (ook wel bekend als Gingerbread) draait, is WhatsApp vanaf februari verleden tijd. Niet getreurd: veel apparaten die zelfs nog voor 2011 gelanceerd zijn, kunnen nog wel updaten naar het nieuwste systeem.

Controleren op welk systeem jouw telefoon draait? Ga naar ‘Instellingen’, kies ‘Algemeen’ en dan ‘Software update’.

Wil je een berichtje sturen via WhatsApp zonder te typen? Het kan! Techvlogger Nina laat het zien:

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien