Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Proost! Wijn wordt in 2019 naar verwachting goedkoper

Nu dry january erop zit, hebben we goed nieuws voor wijndrinkers: je glaasje wit en – rood worden in 2019 naar verwachting goedkoper.

Dit meldt persbureau Bloomberg.

Advertentie

Spaanse vino
Het gaat om de Spaanse, Italiaanse en Argentijnse wijnen. Vorig jaar zijn er bovengemiddeld veel druiven geoogst in Spanje en Italië. Zonde om daar niks mee te doen, toch? Daarom: meer wijn. Daarbij worden de flessen uit Argentinië ook minder duur. Dat komt door de waardedaling van de Argentijnse peso, heeft Rabobank International vastgesteld.

Kwaliteitswijnen
Maar verwacht nu niet dat je een doorgaans kostbare wijn op de kop kan tikken voor een briefje van 5: hoogkwalitatieve wijnen zullen nog wel aardig aan de prijs blijven. Wel kan de invoerbelasting die erover wordt geheven iets dalen, verwachten analisten.

Uniek flesje
Ook kopen we steeds vaker online drank, waarbij we ons toch snel wenden tot de meer bijzondere wijnen. “Online kopers zoeken naar iets unieks”, zo wordt in het rapport uitgelegd. “Producten die ze niet zomaar in de winkel kunnen vinden en ze zijn bereid daar meer voor te betalen.”

Cadeaus waar wijnliefhebbers gelukkig van worden:

Bron: Bloomberg. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien