Amsterdam Light Festival met korting >

Deze wijn past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten wijnen te vinden in de supermarkt, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoe weet je nu welke wijn de beste keuze is? Hier een tip: laat je eens leiden door je sterrenbeeld! 

Tekst gaat door onder video.
[sm-video-embed][/sm-video-embed]

 

Ram (21-3 t/m 20-4)
Drankje: Oranje wijn

oranje wijn

Waarom: in een gezelschap ben jij steevast het stralende middelpunt. Voor jou daarom geen standaard witte of rode wijn: jij gaat voor een opvallende oranje wijn. Alhoewel dit technisch een witte wijn is, wordt het gemaakt als een rode wijn. Dit resulteert in een zonsondergang-oranje kleur en een scherpe smaak. De bijzondere manier waarop deze wijn wordt gemaakt is perfect voor iemand die een beetje creativiteit wel kan waarderen.

Stier (21-4 t/m 20-5)
Drankje: Barolo

Waarom: jij snapt dat perfectie nu eenmaal wat meer tijd nodig heeft. En laten we eerlijk zijn: jij waardeert de fijnere dingen in het leven wanneer dit kan. Dit maakt deze oude-wereld-wijn perfect voor jou. Deze wijn wordt ook wel ‘de koning der wijnen’ genoemd: Barolo wordt 3 jaar bewaard voordat-ie uiteindelijk wordt verkocht. Hierdoor komt de gekruide, fruitige smaak van de wijn perfect naar boven.

Tweeling (21-5 t/m 21-6)
Drankje: Chenin Blanc

witte wijn

Waarom: jij bent iemand wil genieten van alles wat het leven je te bieden heeft. Vaste routines en regelmaat zijn niks voor jou, jij hebt een beetje uitdaging nodig! Daarom heb jij een wijn nodig die net zo veelzijdig is als jouw smaak. Chenin Blanc smaakt net zo fris als zoete of droge wijn en de appel, honing en oranje bloesem-noten passen overal perfect bij: van karbonades tot sushi.

Kreeft (22-6 t/m 22-7)
Drankje: Zinfandel

Rode wijn

Waarom: kreeften hebben vaak een stoer voorkomen, maar zodra je ze eenmaal beter leert kennen zijn de liefste en zorgzaamste mensen op aarde. Een zinfandel is net zo: als je een slokje neemt net nadat je de fles hebt geopend, proef je niet meer dan alcohol. Maar na zo 30 minuten komen de bes- en dropsmaken naar boven, samen met een warmte die nog lang na je eerste slokje blijft hangen.

Leeuw (23-7 t/m 22-8)
Drankje: Champagne

champagne

Waarom: jij bent iemand die graag het goede leven viert, en wat past daar nu beter bij dan een glas champagne? Dit drankje past perfect bij jouw spontane persoonlijkheid! Vind jij een fles champagne net iets te duur? Probeer dan eens een Cava. Deze sprankelende Spaanse wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne, maar is veel betaalbaarder.

Maagd (23-8 t/m 22-9)
Drankje: Pinot Noir

Rode wijn

Waarom: maagden zijn echte puristen met oog voor detail en dat is precies hoe een Pinot Noir wordt gemaakt. De delicate druiven kunnen gemakkelijk doodgaan, dus de telers moeten extra veel aandacht besteden aan de condities waarin de duiven groeien. Deze speciale aandacht zorgt voor een lichte wijn met frambozensmaak waar je het hele jaar van kan genieten.

Weegschaal (23-9 t/m 22-10)
Drankje: Riesling

witte wijn

Waarom: de meeste mensen zien Riesling als een zoete wijn, maar eigenlijk past het overal bij: zelfs bij pittig eten. Deze wijn past dan ook perfect bij jouw persoonlijk, jij bent namelijk iemand die het met iedereen kan vinden. Wanneer jouw drankje perfect samengaat met je maaltijd ben je gelukkig. Een Riesling is dan ook de perfecte keuze als je op zoek bent naar een wijn die overal lekker bij smaakt. Succes gegarandeerd!

Schorpioen (23-10 t/m 21-11)
Drankje: Cabernet Sauvignon

Rode wijn

Waarom: dit drankje past perfect bij je zwoele persoonlijkheid. Veel mensen die voor het eerst deze wijn met kersen en tobacco-smaak proeven zijn er meteen aan verslaafd. Maar wat deze wijn nu zo lekker maakt is iets waar de meeste mensen hun vinger niet op kunnen leggen. Doet dit mysterieuze drankje je aan iemand denken?

Boogschutter (22-11 t/m 20-12)
Drankje: Teran

rode wijn

Waarom: Jij houdt er van om mensen met elkaar te verbinden en deze Sloveense wijn met zijn unieke smaak biedt je de gelegenheid hiervoor. Teran is een volle wijn met een speelse pruimensmaak en een vleugje ijzer – ja, ijzer- zoiets als dit heb je nog nooit geproefd! Zodra je een slokje van deze wijn neemt wil je het delen met iedereen die je kent.

Steenbok (21-12 t/m 19-1)
Drankje: Bordeaux

bordeaux

Waarom: Bordeaux is een echt tijdloos drankje dat nooit uit de mode gaat. Het is een echte klassieker en perfect voor iemand die kwaliteit en consistentie kan waarderen. De gedachte dat jij altijd een fles wijn zal hebben met een volle eiken-smaak zorgt ervoor dat jij rustig achterover kan leunen.

Waterman (20-1 t/m 18-2)
Drankje: biologische wijn

biologische wijn

Waarom: onder je vrienden en kennissen sta jij bekend als een menslievend persoon met een progressieve kijk op zaken. Daarnaast sta jij altijd open voor nieuwe dingen. Dus als je nog nooit een biologische wijn hebt geproefd moet je dit zeker eens proberen. Bij het maken van deze wijn staat duurzaamheid centraal. Biologische wijn heeft een scherpe zure smaak die meer weg heeft van zuur biertje dan van een traditionele rode wijn. Laat deze wijn van tevoren zo’n 30 minuten in de koelkast staan en je hebt je nieuwe zomerdrankje gevonden!

Vissen (19-2 t/m 20-3)
Drankje: Pétillant naturel.

witte wijn

Waarom: jij houdt er niet van om in een bepaald hokje te worden geduwd: jij wilt gewoon jezelf kunnen zijn en je eigen gang gaan. Daarom is een veelzijdige wijn als Pétillant naturel perfect voor jou. Deze wijn wordt ook wel het ‘zusje’ van champagne genoemd, dankzij zijn lichte smaak en bubbels. Een Pétillant naturel is echter minder bruisend en bevat geen toegevoegde suikers. Het heeft een pittige, zure smaak die perfect past bij jouw bruisende persoonlijkheid.

LEES OOK:

Bron: Marie Claire. Beelden: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien