Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Winactie: we geven 5x het boek 'Brief voor de koning' weg

Voor de boekenliefhebbers onder ons hebben we weer een leuke winactie klaarstaan. We mogen 5 speciale Netflix-edities van De brief voor de koning van Tonke Dragt weggeven.

Netflix heeft een nieuwe original uitgebracht: The letter for the king. De serie is geïnspireerd op de klassieke jeugdroman De brief voor de koning van Tonke Dragt uit 1962. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix. Het boek is in 2004 bekroond met de Griffel der Griffels voor het mooiste boek aller tijden. Om dit te vieren wordt er een speciale Netflix-editie uitgebracht van het Nederlandse boek bij de serie.

Advertentie

Het verhaal

Het boek gaat over Tiuri, die nog 1 nacht te gaan heeft tot hij ridder wordt. Zijn laatste nacht moet hij in afzondering en complete stilte doorbrengen. Juist die nacht klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar wat moet je doen als het gaat om leven en dood? Als Tiuri de deur opent, stelt een nachtelijke bezoeker hem een vraag die zijn leven voorgoed zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen. Weigeren kan hij niet, want het is een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – allemaal voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.

Winnen?

Mag deze jeugdklassieker niet in jouw boekenkast ontbreken? Vul dan snel het formulier in en maak kans! Meedoen kan tot en met donderdag 8 april.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Lees meer

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien