Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dít is dat witte poederlaagje op je planten (en zo kom je er vanaf)

Vraag jij je ook al een tijdje af wat dat mysterieuze witte poederlaagje op je plant is? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De kans is namelijk groot dat het wolluis is.

Een insectenplaag die je planten in no-time dood maakt. Als je er snel bij bent, kun je er echter nog wat aan doen.

Advertentie

Wat zijn wolluizen?
Wolluizen zijn hele kleine insecten die slechts 3 tot 6 millimeter groot zijn. Je herkent ze aan de witte, melige afscheiding die ze op planten achterlaten. In deze afscheiding leggen de beestjes hun eitjes, waardoor de bladeren van je planten vergelen, bloemen afsterven en er schimmel ontstaat. Wolluis is zowel op binnen- als buitenplanten te vinden. Ze zitten dan het liefst op houtachtige delen of groene bladeren. Vooral orchideeën hebben vaak last van deze luizen. Naast orchideeën zijn wolluizen ook gek op bromelia’s, cyclamen, cactussen, croton, Kaapse viooltjes, Crassula, passiebloemen, hibiscus, varens, druiven, bamboe, olijfbomen en citrusbomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Succulent Studios (@sucstu) op

Wolluizen bestrijden
Omdat wolluizen erg goed tegen de kou kunnen, zijn ze lastig te bestrijden. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de beestjes weg te jagen;

  • Spuit de luizen en eitjes van de plant af met een krachtige plantenspuit met water. Doe dit elke dag totdat de wolluizen verdwenen zijn.
  • Helpt dit niet? Probeer dan eens spiritus. Doe dit in een plantenspuit en spuit iedere dag met een harde straal op de luizen.
  • Heb je echt met een hardnekkige plaag te maken? Ga dan naar het tuincentrum om speciale bestrijdingsmiddelen aan te schaffen.

Wil je meer lezen over planten? Dan vind je deze boeken vást leuk:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Tuinen.nl. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 19 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zondag 19 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien