Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zeldzaam: fotograaf spot zebra zonder strepen maar met stippen

Een fotograaf in Kenia moest wel even twee keer knipperen met zijn ogen. Zag hij nou echt een zebra met strepen én stippen?!

Fotograaf Antony Tira, die ook werkt als gids in natuurreservaat Masai Mara, geloofde zijn ogen niet. Was dit een grap? Hadden mensen de zebra gevangen genomen en gemarkeerd met stippen, om het in de gaten te kunnen houden?

Advertentie

Afwijking
Nee, het bleek om een echte zebra te gaan, die met een speciale vacht door het leven gaat. Het dier heeft zijn stippen te danken aan een zeldzame afwijking. De oorzaak van de vachtkleur lijkt ‘melanisme’ te zijn, het tegenovergestelde van het bekendere albanisme. Een albino krijgt een wittere huid, iemand met melanisme krijgt een donkere huid. Het is de eerste keer dat zo’n dier in Kenia is gespot.

Overleven
Hoe mooi het ook lijkt, het is eigenlijk heel zielig voor de zebra. De overlevingskansen met een afwijkende vacht zijn namelijk minder hoog. Constanze Mager, bioloog in Burgers’ Zoo: “Met deze vlekjes is dit veulen er zo uit te pikken voor een roofdier. Ik vrees dat de overlevingskans klein is.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

JUST A LITTLE ZEBRA…..Being different is not always bad. On the 15th of September 2019, a safari guide discovered a one of a kind genetically mutated baby Zebra in the Maasai Mara and named it after his surname – Tira. Swipe left to see more the little treasure. The game reserve is named in honour of the Maasai people (the ancestral inhabitants of the area) and their description of the area when looked at from afar: “Mara” means “spotted” in the local Maasai language of Maa, due to the many trees which dot the landscape. And so it seems that little Tira with her own ‘Mara’ was born in exactly the right place.’ #VETPAW #veterans #counterpoaching #antipoaching #forcefornature #elephants #elephant #poaching #poachers #rhino #rhinos #teamvetpaw #blackrhino #endangeredspecies #wildlifeconservation #wildlife #wildlifecrime #zebra #zebras

Een bericht gedeeld door VETPAW (@vetpaw) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock, Instagram

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien