Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Besmetting op zeehondencentrum Pieterburen: deuren moeten sluiten

Slecht nieuws voor zeehondencentrum Pieterburen: de deuren moeten voorlopig sluiten vanwege een coronabesmetting. Een vrijwilliger bij het opvangcentrum voor zieke en gewonde zeehonden is positief getest op het coronavirus.

Alle vrijwilligers zullen de komende 14 dagen in quarantaine gaan en bezoekers zijn de komende tijd niet welkom.

Advertentie

Vrijwilliger

In totaal werken er 16 vrijwilligers die allemaal op het terrein in Pieterburen wonen. Een Zwitserse vrijwilliger is besmet geraakt met het virus. Of andere vrijwilligers ook corona hebben, is nog niet bekend. Het is ook nog niet zeker hoelang de deuren van het zeehondencentrum gesloten moeten blijven.

Zorg zeehonden

Gelukkig kan er evengoed nog voor de zeehonden gezorgd worden door de overige 12 medewerkers. Zij zullen het de komende periode wel een stukje drukker krijgen zonder de hulp van de vrijwilligers. “Het zal krap worden, maar we verwachten dat het gaat lukken”, aldus een woordvoerder.

Mocht je net toevallig al een ticket hebben gekocht voor het zeehondencentrum, dan krijg je je geld gewoon terug.

Zelf zeehonden spotten in Nederland? Boswachter Hanne vertelt waar je dat kunt doen: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien