Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom honderden mensen in de ban zijn van dít vogeltje

Kijk niet vreemd op als je in Wageningen honderden mensen om een vogeltje heen ziet staan. Het is namelijk niet zo maar een vogel: het is een notenkraker. En die is heel zeldzaam.  

Doordat het vogeltje opvallend tam is, hebben honderden vogelspotters al kiekjes van ‘m kunnen maken. Daar lijkt het diertje ook totaal niet van onder de indruk: hij blijft gewoon in hetzelfde gebied rondvliegen en -huppen.

Advertentie

Notenkraker-invasie
Dat ‘ie zo relaxed z’n gangetje gaat ondanks alle aandacht, komt omdat notenkrakers niet gewend zijn aan mensen en ze daardoor ook (nog) niet als bedreiging zien. De vogelsoort komt uit Scandinavië en Siberië, maar gaat in de winter weleens ‘op vakantie’ naar bijvoorbeeld Nederland. Dan kunnen er heuse invasies plaatsvinden, waardoor we ze ineens heel veel zien. Toch gebeurde dit voor het laatst al weer een tijd geleden: in 1968. Destijds streken er duizenden notenkrakers neer in ons land. Zou dit notenkrakertje een voorbode zijn van een nieuwe invasie?

Bron: AD, Vogelbescherming. Beeld: ANP

Met de Libelle Marjolein Bastin Scheurkalender heb je elke dag een geluksmomentje uit de natuur:

Marjolein Bastin Scheurkalender 2019
Marjolein Bastin Scheurkalender 2019
€ 15,95
Bestellen

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Help vogels de herfst en winter door: zo maak je makkelijk zelf snacks voor in de tuin.

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien