Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zó maak je zelf de mooiste kerstversiering

Het is bijna kerst en dat betekent dat het weer tijd is voor het optuigen van de kerstboom, het ophangen van de gezellige lichtjes en de mooiste versiering. Maar in plaats van dat we alles kopen of online bestellen kunnen we natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Zo maken we kerst dit jaar extra persoonlijk.

Advertentie

Dennengroen in je glas

Haal buiten naar binnen met deze prachtige groene kerstballen. Ga het bos in en zoek de mooiste takken, leuk als kerstversiering! De kandelaars maak je gewoon met oude flessen. Week het etiket eraf en vul de flessen met water en takjes. Kaarsen erbovenop en de gezelligheid kan beginnen.

Een papieren kerst

Maak ringen van papier, haak ze door elkaar en plak de uiteinden vast. Een perfect idee als versiering in de boom. Combineer de slingers met zelfgemaakte papieren ballen.

Kies papier of behang uit in een mooie kleur en knip stroken. Leg ze op elkaar en maak er een gaatje in. Maak ook een gaatje aan het uiteinde van de stroken. Steek dan een ijzerdraadje door beide gaten en verdeel de papieren stroken zodat ze een kerstbal vormen. Maak een houten kraaltje aan de boven- en onderkant van je kerstbal zodat hij mooi in model blijft.

Een gouden kerst

Maak een heerlijke boswandeling en ga intussen op zoek naar dennenappels. Spuit ze goud (of een ander kleurtje). Dat zorgt sowieso voor een extra gouden randje aan de feestdagen.

Net even anders

Dit jaar een keer geen kerstboom? Ga dan voor deze leuke en originele variant aan de muur. Zoek mooie dennentakken en maak ze vast aan de muur. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om je ‘boom’ te versieren met ballen.

Aftellen tot kerst

Niets is leuker dan elke dag een cadeautje open te mogen maken tot aan kerst. Ga zelf aan de slag met het maken van een adventkalender. Hang met draad envelopjes met cadeautjes of lieve berichtjes aan een ijzeren stang. Zo gemaakt. En nog leuker: maak er eentje voor je zus, moeder of buurvrouw.

Originele kersthangers

Persoonlijker wordt het niet. Hang prachtige woorden, de namen van je (klein)kinderen of wensen in je boom. Koop zelfhardende klei en ga aan de slag met vormpjes. Sterren, rondjes of engeltjes. Wat je zelf leuk vindt.

Hang de slingers op

Is het geen plaatje? Het enige wat je hoeft te doen is stroken linnen knippen en om een touw knopen. Zo gemaakt dus!

Een krans aan de muur

Wat hoort er nou meer bij kerst dan een prachtige krans? Deze mooie examplaren zijn gemakkelijk te maken omdat er helemaal niet zoveel aan hoeft. Neem dun ijzerdraad en maak er allerlei verschillende soorten takken aan vast.

Nog zo’n mooie. Gewoon gemaakt van takken die je verzamelt tijdens een wandeling in het bos. Versier ze met met wat leuke lichtjes voor extra gezelligheid.

Een sprankelende kerst

Natuurlijk kun je ook het groen weglaten en je kransen alleen versieren met gezellige kerstlampjes. Ook heel mooi voor het kerstgevoel in je slaapkamer.

Nog meer inspiratie nodig voor het maken van je kerstversiering? Bekijk dan deze video. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Pinterest. iStock. Fotografie: Ernie Enkelaar. Sjoerd Eickmans. Peggy Janssen. Productie en styling: Esther Jostmeijer. Colorenco. Paula Schouten. Moniek Visser

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Chateau Meiland' liggen dubbel tijdens start nieuw seizoen

De fans van Chateau Meiland zijn weer in hun nopjes, want maandagavond is alweer het vijfde seizoen van start gegaan. Op Twitter laten kijkers massaal weten dat ze hebben genoten van de eerste aflevering en weer in een deuk lagen om de uitspraken van Martien.

In het nieuwe seizoen van Chateau Meiland staat het gedwongen vertrek van de familie uit Hengelo centraal. Eerder werd al bekend dat het perceel dat ze daar hebben gekocht niet volledig mag worden gebruikt voor bewoning.

Advertentie

Knuffelen met koeien

In de aflevering van maandagavond werd er weer veel geklust en een hoop geregeld met de gemeente, maar er was ook tijd voor ontspanning. De Meilandjes hadden namelijk een familieuitje. Daarvoor gingen ze naar een boerderij om te knuffelen met koeien.

Elektrische deken

Waar Erica zich gelijk over de koeien heen drapeerde, vond Martien het vooral eng. Aan het einde besloot hij toch nog even te knuffelen met de koeien en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk best fijn is. “Dit is net een elektrische deken”, merkte hij op. Toch is de kabelbaan bij de speeltuin op de boerderij meer iets voor hem. “Erica, dit moeten wij ook! Ik vind het enig.”

Reacties

Voor de kijkers was de aflevering weer als vanouds. Op Twitter schrijft iemand: “Oh, wat heerlijk na een warme douche met een kop thee een dekentje op de bank! En je raad het Chateau Meiland op de buis!”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: SBS6

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó zien de kinderen van 'WIDM'-finalist Renée Fokker eruit

Renée Fokker (59) is actrice en staat nu vooral in de belangstelling om haar deelname aan Wie is de mol?. Maar daarnaast is Renée ook een liefdevolle moeder van twee kinderen.

Ze heeft een zoon en een dochter en vooral haar dochter lijkt ontzettend veel op haar!

Advertentie

De échte Renée Fokker

In Wie is de mol? zien we een andere kant van Renée Fokker. Na alle mooie rollen die ze gespeeld heeft in verschillende films en series, kunnen we nu eindelijk zien hoe de échte Renée is. Of speelt Renée in Wie is de mol? ook een rol? Namelijk die van de mol? Dat zien we aanstaande zaterdag.

Lieve moeder

Wat we na het zien van Wie is de mol? in ieder geval met zekerheid kunnen zeggen is dat Renée een lieve, zorgzame vrouw is. We kunnen daarom wel raden dat Renée vast ook een hele lieve moeder is voor haar twee kinderen. Op Instagram plaatst de actrice regelmatig kiekjes van de twee, om te laten weten dat ze gek op ze is.

Daan en Esah

Renée heeft een zoon genaamd Daan en een dochter genaamd Esah. Haar kinderen kreeg ze samen met haar ex Tom Erisman. De relatie tussen Tom en Renée is gestrand. Daarna heeft Renée nog een relatie gehad met acteur Porgy Franssen, maar ook dat is over. Nu gaat Renée als vrijgezel door het leven.

Zo zien de knappe kinderen van Renée eruit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker)

En een kiekje van vroeger:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker)

Liz Snoijink heeft haar kleinkinderen al 2 jaar niet gezien

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: 100% NL. Beeld: AVROTROS

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Oh nee: deze actrice is vanaf volgende week niet meer in 'GTST' te zien

Het is een komen en gaan in het fictieve dorpje Meerdijk. Volgende week zal er helaas één actrice voor het laatst te zien zijn in GTST.

Actrice Cecilia Adorée (29), die Tiffy Koster speelt, moet de soap verlaten.

Advertentie

Cecilia verlaat GTST

Eerder werd al bekend gemaakt dat Ferry Doedens uit de serie stapt, maar nu is ook bevestigd door EndemolShine dat zijn collega Cecilia helaas niet meer in GTST te zien zal zijn. Dinsdag 9 maart is Cecilia voor het laatst te zien in de soap. Ze heeft 2,5 jaar in de serie gespeeld.

Naar het buitenland

De GTST-kijkers die de soap op Videoland volgen, zien morgen al hoe Lucas, Tiffy en Wolf Meerdijk verlaten. Videoland-kijkers hebben ook al kunnen zien hoe Tiffy en Lucas zich gereedmaken voor vertrek. Het fictieve stel heeft besloten naar het buitenland te gaan om daar een nieuwe start te maken. Tiffy kan wel een nieuwe start gebruiken, omdat ze nogal in de knoop raakte met zichzelf toen ze gevoelens kreeg voor haar beste vriend Daan.

Ferry Doedens

Cecilia vertrekt tegelijk met Ferry Doedens. Dat hij de serie na 12 jaar zou verlaten, werd afgelopen zomer al bekend gemaakt door EndemolShine. Hij moet noodgedwongen vertrekken door het niet nakomen van werkafspraken.

Nieuwe inwoner

Dinsdag 9 maart zien we Lucas en Tiffy vertrekken, maar we zien ook een nieuw personage arriveren. Namelijk Indra, die gespeeld wordt door musicalster Romy Monteiro. Indra is de ex van Richard, die weer terug in zijn leven zal komen dankzij bemoeienis van Janine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

Dít is de reden waarom GTST-ster Gigi Ravelli van de radar verdween:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: GTST

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Plan voor vaccinatiepaspoort wordt deze maand al gepresenteerd

De Europese Commissie zal deze maand nog komen met een plan voor het zogenoemde vaccinatiepaspoort. Met dit paspoort kan de drager, zoals de naam al doet vermoeden, bewijzen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus.

Het zijn vooral de zuidelijke EU-landen die graag willen dat dit vaccinatiepaspoort er komt. Zij willen namelijk komende zomer gevaccineerde toeristen verwelkomen.

Advertentie

Vaccinatiepaspoort

Voorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag laten weten dat het plan er deze maand komt. Maar er zijn nog wel wat vragen over het vaccinatiepaspoort. Zo vragen een aantal EU-lidstaten zich af wat iemand die een vaccinatiepaspoort heeft dan allemaal zou moeten mogen, ten opzichte van iemand nog niet gevaccineerd is.

Goedkeuring

Dat het plan er komt, betekent niet direct dat dit plan ook wordt uitgevoerd. De regeringen van de EU-landen en het Europees Parlement moeten het na de presentatie eerst goedkeuren. In het technisch mogelijk maken van het vaccinatiepaspoort gaat vervolgens nog veel tijd zitten.

Ontwikkeling kost veel tijd

Ursula von Leyen ziet een ‘digitale groene pas’ voor zich. Maar ze laat weten dat een dergelijke digitale pas maken, zo’n drie maanden tijd kost. Omdat dit voor de zomer klaar moet zijn, dringt de tijd. Vandaar dat het plan snel op tafel moet komen.

Doet Nederland mee?

Hoewel vakantielanden als Portugal en Griekenland enthousiast zijn over het vaccinatiepaspoort, gaf Rutte eerder aan dat hij het voor Nederland te vroeg vindt. Dit zou te maken hebben met de vaccinatiestrategie van Nederland, die nog niet heel vlot loopt. Is het wel eerlijk om mensen die gevaccineerd zijn al meer rechten te geven als het grootste deel van Nederland nog geen kans heeft gehad om een prik te halen? D66-leider Sigrid Kaag staat er anders in: zij vindt dat je niet kunt verwachten dat gevaccineerde mensen ‘wachten met leven totdat de laatste prik is gezet’.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien