Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Hieraan kun je zien hoeveel alcohol en suiker er in je wijn zitten

Misschien is het je wel eens opgevallen: wijn die aan het ‘tranen’ is. Nadat je een lekker wijntje hebt ingeschonken, zie je een soort ring aan de binnenzijde van je wijnglas waar 1 of meerdere druppels naar beneden druipen. Dit zegt meer dan je denkt…

Het ‘tranen’ van wijn zegt iets over het alcohol- én suikergehalte wat in je wijn zit. Het heeft niets te maken met de kwaliteit.

Advertentie

Huilende wijn
Hoe dikker de tranen zijn en hoe langzamer ze naar beneden glijden, hoe meer alcohol én hoe meer suiker er in je wijn zit. Alcohol is namelijk zwaarder dan water en loopt daarom ook langzamer langs de rand naar beneden.

Is je wijn ‘snel’ aan het tranen? Dan zit er minder alcohol in je wijn. Best handig om te weten voor als je binnenkort weer een wijntje drinkt op een terras en de fles niet bij de hand hebt. Cheers!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: mijnwijncursus.nl. Beeld: iStock

 

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien