Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Hieraan kun je zien hoeveel alcohol en suiker er in je wijn zitten

Misschien is het je wel eens opgevallen: wijn die aan het ‘tranen’ is. Nadat je een lekker wijntje hebt ingeschonken, zie je een soort ring aan de binnenzijde van je wijnglas waar 1 of meerdere druppels naar beneden druipen. Dit zegt meer dan je denkt…

Het ‘tranen’ van wijn zegt iets over het alcohol- én suikergehalte wat in je wijn zit. Het heeft niets te maken met de kwaliteit.

Advertentie

Huilende wijn
Hoe dikker de tranen zijn en hoe langzamer ze naar beneden glijden, hoe meer alcohol én hoe meer suiker er in je wijn zit. Alcohol is namelijk zwaarder dan water en loopt daarom ook langzamer langs de rand naar beneden.

Is je wijn ‘snel’ aan het tranen? Dan zit er minder alcohol in je wijn. Best handig om te weten voor als je binnenkort weer een wijntje drinkt op een terras en de fles niet bij de hand hebt. Cheers!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: mijnwijncursus.nl. Beeld: iStock

 

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien