Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Frietjes gebakken? Zó krijg je die vieze frituurlucht uit je huis

Het is natuurlijk het fijnst als we de frietjes kunnen bakken onder het afdak of in de schuur, maar helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid. Gelukkig zijn er een paar trucjes om de frituurlucht uit je huis te laten verdwijnen.

Ventilatie
Voor de hand liggend misschien, maar zorg voor goede ventilatie tijdens het bakken. Zet een raam open en laat de afzuigkap op volle toeren draaien. Zorg ook dat alle deuren in huis gesloten zijn, zodat ze geur zich niet naar andere kamers verspreidt.

Advertentie

Baking soda
Pak na het frituren een bakje en vul deze met baking soda. Geen baking soda in huis? Gemalen koffie werkt ook. Zet het bakje op de aanrecht en de frituurlucht zal snel verdwijnen; baking soda en gemalen koffie absorberen namelijk de frituurlucht.

Azijn
Een ander wondermiddel is azijn. Vul een pannetje met azijn en zet deze op het vuur. Breng de azijn aan de kook en laat vervolgens een kwartier borrelen. Ook azijn absorbeert de frituurlucht, dus na die 15 minuten zul je niks meer van de frituurlucht ruiken. In het begin ruikt je huis misschien naar azijn, maar zodra je het vuur uitzet, verdwijnt deze geur.

Daarnaast helpt het om de frietpan meteen schoon te maken als deze is afgekoeld. Denk ook aan het fornuis, deze kan het beste met een ontvettend middel schoon worden gemaakt.

 

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Eigen huis en tuin. Beeld: iStock

 frituurlucht

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien