Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wel of geen paraplu: zo lang houdt het regenachtige herfstweer nog aan

Als je nog twijfelde of de herfst dit jaar al begonnen was, heb je de afgelopen dagen het antwoord gekregen in de vorm van regen. Veel regen. Hoe lang houdt dit natte herfstweer nog aan?

Volgens Weeronline blijft het weerbeeld er nog zeker een week zo uitzien. De komende dagen trekken er veel buien over ons land en kan er in het westen elke dag wel tientallen millimeters regen vallen.

Advertentie

Veel regen gevallen

Maanden en dinsdag is er in Noord-Holland lokaal 50 tot 100 mm regen gevallen. Dat is bijna net zoveel als normaal in de hele maand oktober. In het oosten is dat minder, maar ook daar zijn de dagen grijs en nat.

Juist de kustregio’s zijn zo nat doordat de zee nog relatief warm is. Uit de warme zee verdampt vocht dat weer als regen naar beneden komt. Door de zuidwesten en westenwind trekken die buien over de regio’s langs de kust en kan het daar flink harder regenen dan in de rest van het land.

Herfstweer

Er valt de komende dagen veel regen, maar tussen de buien door kan de zon ook even schijnen. Met een temperatuur van 14 tot 16 graden is het buiten dan best aangenaam herfstweer. Volgende week lijkt er vaker ruimte te zijn voor een herfstwandeling. Na het weekend neemt de kans op regen af. De verwachting blijft wel wisselvallig, maar de zon krijgt zeker wat meer ruimte.

BEKIJK OOK: 5x lekker buitenspelen in de regen met je (klein)kind:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weeronline. Beeld: ANP

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien