Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Zó vaak zou je je telefoon eigenlijk moeten uitzetten

Heeft je telefoon nog maar 1% batterij? Geen paniek en laat ’m maar lekker uitvallen. Dat blijkt namelijk best goed te zijn voor je telefoon.

Niet omdat je batterijen hier ‘lam’ van kunnen worden (dat blijkt inmiddels wat achterhaald te zijn), maar om mogelijke storingen te voorkomen, het geheugen te behouden en het leven van de batterij te verlengen.

Advertentie

Apps blijven actief
Wanneer je een app sluit, blijft deze eigenlijk in een soort semi-actieve stand op de achtergrond draaien. Daarmee blijft-ie dus ook continu geheugen en internet gebruiken, je batterij opmaken en misschien ook wel je locatie bijhouden. Als je je telefoon uitzet, sluit je de apps pas écht.

Crashproof
Maar ook: alles wat je doet in je telefoon wordt als het ware ‘opgeschreven’ in de code van je telefoon. Een app is dus nooit helemaal van je telefoon verwijderd, omdat de code nog ergens in je telefoon staat. Door ’m uit te zetten, wordt de code opgeschoond en dat betekent meer ruimte in je telefoon. Doe je dit niet vaak genoeg, dan kan je telefoon zelfs crashen.

Iedere week
En dan nu de hamvraag: hóe vaak moet je telefoon dan uit? Experts menen minimaal 1 keer per week. Makkie, toch? En je voorkomt er een boel problemen mee.

Hoe download je een app op je telefoon? Libelle’s techvlogger Nina legt het uit:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien