Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zó zorg je ervoor dat je planten geen last hebben van je ventilator

Waar de ventilator vaak onze grote held is in de zomer, zijn je planten er wat minder blij mee. Ze kunnen er flink last van hebben en sneller verleppen. Merk je dat je planten een beetje beginnen weg te kwijnen? Probeer dan eens deze tips.

De kans is groot dat ze weer helemaal opleven!

Advertentie

Plotselinge verandering

Of planten het wel of niet goed doen, hangt niet alleen maar af van de hoeveelheid water en licht dat ze krijgen. Ook de kwaliteit van de lucht is heel belangrijk voor hun gezondheid. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat planten niet heel goed tegen een plotselinge verandering kunnen. Een ventilator die plotseling veel lucht hun kant opblaast, kan dan ook funest zijn.

Tips

Nu zullen er ook planten zijn die geen problemen met een ventilator hebben, maar als je merkt dat je planten plotseling bruine of gele bladeren krijgen of zelfs gaan rotten, dan is het hoog tijd om in te grijpen. Zorg ervoor dat je planten op minimaal twee meter afstand van de ventilator staan. Zo staan ze in ieder geval niet midden in de koude luchtstroom en hebben ze minder last van het plotselinge temperatuurverschil. Heb je planten die van een vochtige omgeving houden? Spuit ze dan af en toe nat met een waterspuit zodat ze niet uitdrogen door de lucht van de ventilator.

Zó krijgen jouw planten genoeg water in droge periodes:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien