Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Wat lekker: het pinksterweekend wordt zonnig en warm

Hoewel je misschien nog bij zit te komen van het lange weekend dankzij Hemelvaart, staat het pinksterweekend alweer voor de deur. En we hebben goed nieuws. Want niet alleen gaan de terrassen op Tweede Pinksterdag open, het wordt ook nog eens heerlijk weer met fijne temperaturen. 

Perfect weer voor het terras dus!

Advertentie

‘Recordzonnig’

Tijdens Pinksteren zal de temperatuur rond de 20 – 25 graden zijn, heerlijk voor een zonnige wandeling of fietstocht. Omdat ook de horeca en de terrassen weer open mogen vanaf maandag 12 uur, wordt flinke drukte voorspeld. Houd hier natuurlijk rekening mee en zoek de drukte vooral niet op.

Volgens Weeronline is het deze lente ‘recordzonnig’. En ook in de laatste week van mei zal de zon vaker wel dan niet schijnen, ideaal weer dus voor de zonaanbidders. Er wordt niet tot nauwelijks regen voorspelt. De wind komt uit het oosten en de aangevoerde lucht is daardoor warmer.

Hoge zonkracht

Let wel op met de zonnige dagen die voor de deur staan: de zonkracht is aardig hoog en heeft een kracht van 6 – 7. Dat betekent dat je snel verbrandt als je je niet goed genoeg insmeert. Een onbeschermde huid verbrandt met deze kracht al na een kwartiertje.

De beste tips tegen verbranding van dokter Rutger:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien