Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Dít vergoedt je zorgverzekering als je besmet raakt met het coronavirus

Ben je ondanks alle getroffen maatregelen toch besmet geraakt met het coronavirus? Dat is natuurlijk flink schrikken. In Nederland zijn er ondertussen al 5560 mensen besmet, waardoor de kans dat ook jij besmet raakt steeds groter wordt. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergoedingen van de zorgverzekering?

Libelle zet alles helder voor je op een rij.

Advertentie

Kosten

De meeste behandelingen worden gewoon vergoed wanneer je besmet bent geraakt. Een basisverzekering is in Nederland verplicht, waardoor je niet onverwacht voor torenhoge kosten komt te staan. Mondkapjes, handschoenen , zakdoekjes, zeep of bijvoorbeeld handgel vallen daar echter niet onder en moet je gewoon zelf betalen.

Onderzoek

Wanneer iemand besmet is met het coronavirus, overlegt de huisarts met de GGD. Hierna wordt een laberatioriumonderzoek gestart om zeker te weten dat het geen gewone griep, hoest of verkoudheid betref. Deze test wordt gewoon vergoed door je zorgverzekeraar, maar je eigen risico is natuurlijk wel eerst aanspreekbaar. Het kan dus voorkomen dat je toch eerst moet betalen. Pas wanneer je eigen risico op is, worden de kosten gedekt door je zorgverzekering.

Ziekenhuisopname

In de meeste gevallen kunnen mensen die getroffen zijn met het virus gewoon thuis uitzieken. Maar wanneer de klachten te ernstig zijn en de patiënt bijvoorbeeld kampt met heftige luchtwegklachten, kan opname in het ziekenhuis noodzakelijk zijn. Deze opname wordt vergoed uit de basisdekking van de zorgverzekeraar, maar hierbij wordt ook eerst je eigen risico aangesproken.

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien