Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dít vergoedt je zorgverzekering als je besmet raakt met het coronavirus

Ben je ondanks alle getroffen maatregelen toch besmet geraakt met het coronavirus? Dat is natuurlijk flink schrikken. In Nederland zijn er ondertussen al 5560 mensen besmet, waardoor de kans dat ook jij besmet raakt steeds groter wordt. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergoedingen van de zorgverzekering?

Libelle zet alles helder voor je op een rij.

Advertentie

Kosten

De meeste behandelingen worden gewoon vergoed wanneer je besmet bent geraakt. Een basisverzekering is in Nederland verplicht, waardoor je niet onverwacht voor torenhoge kosten komt te staan. Mondkapjes, handschoenen , zakdoekjes, zeep of bijvoorbeeld handgel vallen daar echter niet onder en moet je gewoon zelf betalen.

Onderzoek

Wanneer iemand besmet is met het coronavirus, overlegt de huisarts met de GGD. Hierna wordt een laberatioriumonderzoek gestart om zeker te weten dat het geen gewone griep, hoest of verkoudheid betref. Deze test wordt gewoon vergoed door je zorgverzekeraar, maar je eigen risico is natuurlijk wel eerst aanspreekbaar. Het kan dus voorkomen dat je toch eerst moet betalen. Pas wanneer je eigen risico op is, worden de kosten gedekt door je zorgverzekering.

Ziekenhuisopname

In de meeste gevallen kunnen mensen die getroffen zijn met het virus gewoon thuis uitzieken. Maar wanneer de klachten te ernstig zijn en de patiënt bijvoorbeeld kampt met heftige luchtwegklachten, kan opname in het ziekenhuis noodzakelijk zijn. Deze opname wordt vergoed uit de basisdekking van de zorgverzekeraar, maar hierbij wordt ook eerst je eigen risico aangesproken.

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien