Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zóveel kost een dag thuiswerken je gemiddeld extra

Het is inmiddels 4,5 maand geleden dat Mark Rutte Nederlanders in één van zijn persconferenties aanraadde om zoveel mogelijk thuis te werken. Veel mensen werken al die maanden dus al thuis, maar wat kost dat thuiswerken ons eigenlijk?

Het Nibud kreeg die vraag van veel bedrijven en zochten dus uit hoeveel extra geld we kwijt zijn door thuis in plaats van op kantoor te werken.

Advertentie

Kosten

Thuiswerken kost ons volgens het Nibud gemiddeld € 2,- per dag per persoon extra. Bij een 5-daagse werkweek is dat € 43,30 per maand. In deze berekening zitten niet de kosten die werkgevers vaak voor hun rekening nemen zoals computerapparatuur en telefoonkosten. Wel werd er gekeken naar:

  • Elektriciteitsverbruik
  • Waterverbruik
  • Gasverbruik
  • Koffie/thee (6 kopjes per werkdag)
  • Wc-papier
  • Afschrijving van bureau en stoel

Begroting

Wanneer je met z’n 2en thuis werkt, kan dat dus flink in de kosten lopen. Het Nibud raadt dan ook aan om hier rekening mee te houden in de begroting. Die paar extra kopjes koffie merk je misschien niet meteen, maar op jaarbasis kunnen al die uitgaven bij elkaar je dus zo een paar 100 euro – of meer – kosten. Het advies is dan ook om met de werkgever te overleggen of hier een regeling voor mogelijk is.

BEKIJK OOK: Zo creëer je een thuiswerkplek:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nibud. Beeld: iStock

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien