Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wauw: gevonden zwerfhondje blijkt volbloed dingo te zijn

Het zal je maar gebeuren: je vindt een zwerfhondje en besluit het beestje een veilig thuis te bieden. Maar dan blijkt het een volbloed rashond te zijn van een uitstervend ras. Het gebeurde een Australische vrouw, die een raszuivere Alpine dingo in haar achtertuin vond.

Het beestje heeft de naam Wandi gekregen.

Advertentie

Jammerend zwerfhondje
De Australische vrouw hoorde de pup jammeren in haar tuin en ging er vanuit dat het een zwerfhondje was. Omdat ze medelijden met het beestje had, besloot ze het een thuis te bieden. Maar eerst wilde ze de hond laten nakijken bij de dierenarts. Ze vermoedde wel dat het een bijzonder hondje was, maar had niet kunnen voorspellen dat het om het uitstervende ras Alpine dingo zou gaan.

DNA-test
Lyn Watson, directeur van de Australian Dingo Foundation niet ver van de dierenarts in Bright, hoorde over het bijzondere hondje en besloot zich over het dier te ontfermen. Om uit te zoeken of het – zoals Lynn vermoedde – een dingo was, werd er een dna-staal van het hondje naar de University of New South Wales gestuurd.

Kweekprogramma
En je raadt het al, het bleek dus écht om een raszuivere Alpine dingo te gaan. Lynn vermoedt dat het hondje door een roofvogel bij zijn moeder is weggehaald. Omdat het ras uitstervend is, wordt het hondje nu ingezet in een kweekprogramma. “We houden de genetische lijnen in stand tot er ooit een veilige plek zal zijn waar ze opnieuw in het wild kunnen leven”, verklaart Lynn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: AD. Beeld: iStock, Instagram

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien