Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Waarom het in Zwitserland verboden is om maar 1 cavia te hebben

Als dierenvriend vind je het misschien fijn als er aandacht is voor dierenwelzijn. Misschien stem je wel Partij voor de dieren of steun je Stichting wakker dier. Toch heb je wellicht nog niet gedacht aan de eenzaamheid van cavia’s.

Cavia’s zijn namelijk supersociale dieren. Omdat ze het liefst in kuddes leven, is het in Zwitserland zelfs verboden om slechts 1 cavia te bezitten.

Advertentie

Gezelschapsdieren
Ja, het staat echt in de Zwitserse wet. Je moet minstens 2 cavia’s hebben, eentje mag niet. We begrijpen dat dit wel zo gezellig is voor de beestjes, maar het kan ook problemen opleveren. Want wat doe je als je 2 cavia’s hebt en eentje overlijdt?

Moet je dan weer een nieuwe cavia kopen? En wat doe je dan als er weer eentje doodgaat? Zit je dan voor altijd vast aan het hebben van een cavia?

Nou nee, want daar hebben de Zwitsers wat op gevonden. Als een cavia sterft, kun je namelijk een extra cavia huren, totdat je achtergebleven cavia ook overlijdt.

Zwitserse wetten
Gelukkig is er niet alleen aandacht voor cavia’s, ook aan andere dieren wordt gedacht in Zwitserland. Zo mag je een kreeft niet levend koken. Een kat moet altijd in contact kunnen komen met andere katten óf de kat moet andere katten kunnen zien door het raam. En hondeneigenaren moeten een speciale training volgen.

Als we een dier zouden zijn dan wisten we het wel en zouden we lekker in Zwitserland gaan wonen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pretty52.co.uk. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien