null Beeld William Rutten
Beeld William Rutten

PREMIUM

20 vragen aan Buddy Vedder: “Ik durf op mijn bek te gaan en daar ben ik trots op”

​​​​​​​Vanaf 1 oktober tourt acteur en zanger Buddy Vedder (28) door het land. Met de voorstelling The legends we’ve lost spelen hij en de band hits uit de jaren 70 en 80. Buddy woont met zijn vriendin Ginny in Haarlem.

Ebru UmarWilliam Rutten

Waarom moeten we naar ‘The legends we’ve lost’?

“Als je een avond vol herkenning wil, met muziek van Freddie Mercury, George Michael, Prince, Michael Jackson en Whitney Houston, dan wordt het een topavond. We eren de helden die ons zijn ontvallen.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging bij deze tour?

“Om zowel gitaar als piano te spelen, te dansen en zingen én de praatjes tussendoor te doen. Ik moet dus aan de bak! Daarbij zijn dit iconische hits. Als je per ongeluk de verkeerde pianopartij speelt, heeft iedereen dat door. Dat maakt het extra spannend.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Een presentatiecoach zei me dat ik meer mag vertrouwen op wat ik kan. De focus ligt bij mij vaak op wat ik wil verbeteren, waardoor ik bijna vergeet wat ik wél al beheers.”

Waarvan lig je wakker?

“Vooral van dingen die ik heb gezegd, en of die niet verkeerd zijn geïnterpreteerd. Dan kan ik om drie uur ’s nachts nog een appje sturen.”

Wat is het laatste appje dat je hebt gestuurd?

“Foto’s en filmpjes van het concert van Ed Sheeran naar een maat van me. Hij had zijn kaarten weggegeven aan vrienden die hem hadden helpen verhuizen. Ik heb ’m ingewreven hoe leuk het was, haha!”

Welke belangrijke keuze heb je recent gemaakt?

“Om geen reacties meer te lezen op sociale media. Ik heb genoeg mensen om me heen die kunnen zeggen wat wel en niet goed gaat.”

Op wie zou je willen lijken?

“Op mijn vriendin Ginny. Zij kent zichzelf heel goed en geeft ruimte aan andere mensen zonder zichzelf over te slaan.”

Wat is je grootste blunder?

“Normaal regelt Ginny onze vakanties, maar ik wilde haar ook eens verrassen. Ik boekte een reisje naar Tenerife. Alleen bleek ik de huurauto op Gran Canaria te hebben gereserveerd en het hotel pas vanaf de dag na aankomst.”

Wat is het belangrijkste dat je van je moeder hebt geleerd?

“Behandel iedereen gelijk, iedereen verdient dezelfde liefde en respect. Dat levert zowel mij als de mensen met wie ik werk veel op.”

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

“Als we naar mijn opa en oma in Valkenburg reden, mocht ik de muziek voor onderweg uitzoeken. Samen met mijn moeder zong ik dan tweeënhalf uur alle nummers mee. Te gek!”

Waar fiets je voor om?

“Voor de broodjes van Hergo in Amsterdam. Ik woon er niet eens!”

Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

“Ik denk dat ik momenteel met meer dingen worstel dan toen ik jonger was. Dus ik zou nu eigenlijk liever advies van mijn oudere zelf krijgen.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat ik buiten mijn comfortzone durf te stappen, nieuwe dingen probeer en beter wil worden in wat ik doe. Soms ga ik op mijn bek en daar ben ik trots op.”

Welk talent zou je graag willen hebben?

“Het talent van het loslaten. Ik bereid alles tot in de puntjes voor, dat haalt weleens de spontaniteit weg.”

Wat is je slechtste gewoonte?

“Laat gaan slapen. Ik doe niets nuttigs, behalve op m’n telefoon kijken of een serie kijken waarvan ik de afloop al weet.”

Welke film heeft grote indruk op je gemaakt?

Birdman is een technisch vette film met goed acteerwerk.”

Wie heb je de afgelopen 24 uur op de lippen gekust?

“Ginny.”

Waar geef je te veel geld aan uit?

“Thuisbezorgd en Deliveroo.”

Waar heb je het laatst om gehuild?

“Om een slechte prestatie van mezelf. Niemand had er last van, maar het frustreerde mij enorm!”

Wat heb je onlangs nog geleerd?

“Dat een goede voorbereiding belangrijk is, maar het hier en nu er ook bij hoort. Ik moet durven loslaten.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden