null Beeld Jorn Baars
Beeld Jorn Baars

PREMIUM

20 vragen aan singer-songwriter Dennis van Aarssen: “Ik heb dezelfde vrienden als 15 jaar geleden”

Singer-songwriter Dennis van Aarssen (28) staat met zijn band in de theaters met de voorstelling Swinging on a star. Dennis woont samen met zijn vriendin Ilva en hond Jip in Utrecht.

Ebru UmarJorn Baars

1. Waarom moeten we naar Swinging on a star komen?

“Het swingt de pan uit. Op het podium staan allemaal jonge mensen die nummers spelen van de afgelopen 20 jaar. Het is een waar muziekfeest voor jong én oud.”

2. Wat was voor jou de grootste uitdaging bij het maken van deze show?

“Dat is een makkelijke vraag: me beperken tot twee keer een uur. Ik ben begonnen met een lijst van honderd nummers en uiteindelijk zijn het er achtentwintig geworden.”

3. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

“Leg de focus op je eigen muziek. Leuk, die Sinatra-liedjes die ik vaak zing, maar ik kreeg vaak te horen dat mijn eigen nummers zo mooi waren.”

4. Waarvan lig je wakker?

“Van alles, ik kom sowieso lastig in slaap en kan wakker liggen van blunders.”

5. Wat is je grootste blunder?

“Dat ik in Rijswijk speelde en ‘Hallo Gouda!’ riep… Dat overkomt iedere artiest weleens, maar ik heb het niet meer kunnen goedmaken.”

6. Welke belangrijke keuze heb je onlangs gemaakt?

“Om zelf meer de touwtjes in handen te nemen. Het is mijn muziek, mijn carrière en ik heb mijn laatste album precies gemaakt zoals ik het wilde hebben.”

7. Wat is het laatste appje dat je hebt gestuurd?

“Naar mijn manager vanochtend, over het regelen van dingen.”

8. Op wie zou je willen lijken?

“Op mezelf over 10 jaar. Ik ben nog aan het groeien, het mag wel sneller!”

9. Wat is het belangrijkste dat je van je moeder hebt geleerd?

“Daar heb ik het over in mijn voorstelling. Door corona was mijn carrière na een plaat en Edison terug bij nul. Mijn moeder zei: ook dit gaat voorbij.”

10. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

“Ik heb de mazzel dat ik in een gelukkig en liefhebbend gezin ben opgegroeid en een goede band heb met mijn ouders, broer, zus en grootouders. Ik had vriendjes die nog nooit hadden gevlogen en wij gingen twee weken naar Disney World in Florida. Je beseft als kind niet hoe goed je het hebt.”

11. Waar fiets je voor om?

“Voor álles wat mijn vriendinnetje nodig heeft. Er zijn weinig mensen op de wereld voor wie ik zo veel wil doen als voor haar.”

12. Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

“Dat je goed bezig bent en vooral moet doorgaan. Accepteer de dingen die je niet kun veranderen, geniet en realiseer je hoe goed je het hebt.”

13. Waar ben je trots op?

“Dat mijn werk me niet naar het hoofd is gestegen. Ik heb nog steeds dezelfde vrienden als 15 jaar geleden, ik ben na 8 jaar nog steeds met mijn vriendin en heb het goed met mijn ouders.”

14. Welk talent zou je willen hebben?

“Goed pianospelen. Ik baal ervan dat ik ben gestopt.”

15. Wat is jouw slechtste gewoonte?

“Uitslapen! Ik zou zoveel meer met mijn dag kunnen doen. Mijn vriendin is arts in opleiding, haar wekker gaat al om 06.00 uur.”

16. Welke film heeft grote indruk op je gemaakt?

“Een documentaire over Freddy Mercury waarin hij zei: ‘I’m not gonna be a pop star, I m gonna be a legend.’ Hij wist al heel vroeg in zijn carrière dat hij een van de allergrootsten zou worden.”

17. Wie heb je de afgelopen 24 uur op de lippen gekust?

“Mijn vriendin en mijn puppy.”

18. Waar geef je te veel geld aan uit?

“Campagnes op Facebook om kaarten te verkopen voor mijn theatershow. En om kwaliteit te leveren op mijn plaat, maar dat is nooit te veel.”

19. Waar heb je het laatst om gehuild?

“Tijdens een optreden op een uitvaart. Dat wordt nooit mijn hobby.”

20. Wat heb je onlangs nog geleerd?

“Dat ik minder over me heen moet laten lopen. En dat sommige mensen soms gewoon niet willen luisteren of veranderen.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden