Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Koffie en thee

Ben jij een thee-diva of een koffieleut? Veel mensen zijn er gek op: koffie en thee. Deze kop warme drank is vaak verbonden aan de vaste rituelen van de dagdelen. De ochtend beginnen met een kop koffie of thee, zo rond een uurtje of 12 een kop, en na het eten. De meeste mensen hebben het niet eens meer door, maar een goede kop is vaak een belangrijk onderdeel van je dag.

Hart(stikke) gezond

Goed nieuws, want koffie is goed voor de gezondheid. Hartaanvallen komen minder vaak voor bij mensen die wat meer kopjes koffie op een dag drinken, en theedrinken vermindert de kans op een hartstilstand. Ook kun je je koppen koffie zelf gezonder maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je toch iets te veel koppen op een dag drinkt. Want drink jij toch te veel koppen op een dag? Met deze tips kun je het zelf verminderen. Groene thee is ook gezond, lees hier waarom.

Handige weetjes

 


Verslaving

Libelle’s redacteur Susan testte uit wat een week zonder koffie eigenlijk met je doet. Dat verliep niet helemaal soepel, maar gelukkig is er nog een aantal andere trucjes om de dag fris te beginnen – zonder koffie.

Een toevoeging

Instantkoffie is op sommige momenten de enige uitweg. Als je smaakvolle koffie gewend bent, bijvoorbeeld met koffiebonen, is de kans groot dat je de koffie met tegenzin opdrinkt. Met deze truc geef je de instantkoffie nét even een iets betere smaak. Ook je thee kun je met simpele ingrediënten een stuk lekkerder maken. En vind je je koffie te bitter? Deze specerij geeft je bittere koffie een boost.

[poll id=”657″]

 

Video’s

Hoeveel kopjes koffie mag je maximaal drinken per dag?

Verhoog je weerstand met… weerstand-thee:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Hoe leuk: van theekopje naar theelichtje:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Beeld: iStock