Dankzij dít bekende liedje leerde Máxima Nederland beter kennen Beeld BrunoPress
Dankzij dít bekende liedje leerde Máxima Nederland beter kennenBeeld BrunoPress

Dankzij dít bekende liedje leerde Máxima Nederland beter kennen

Donderdag was koningin Máxima aanwezig bij de generale repetities van het Eurovisie Songfestival. Daar werd zij geïnterviewd door Nikkie de Jager over haar muzikale voorkeuren. En uit dat gesprek blijkt dat een bekend Nederlands liedje een belangrijke rol voor Máxima heeft gespeeld.

Koningin Máxima komt niet enkel kijken bij de generale repetitie van het Eurovisie Songfestival, zij gaat ook nog eens zitten met Nikkie de Jager voor een persoonlijk interview. En uiteraard gaat dat gesprek over muziek. In het interview wordt Máxima onder andere gevraagd naar wat voor muziek zij graag luistert. “Oh, alles”, antwoordt de koningin resoluut. “Dat ligt aan mijn humeur.”

Salsa en rock

Zo laat Máxima weten dat ze graag naar genres als salsa of tango luistert als ze iets opbeurends wil horen. Heeft ze juist zin in een trip down memory lane? Dan kiest ze voor wat zwaarder geschud. “Dan luister ik naar fantastische muziek zoals rock en pop uit de jaren ’80”, laat Máxima weten. Nikkie reageert verbaast over de stoere muziekkeuze van de koningin. “I love it“, reageert ze dan ook.

Taal leren

Maar muziek is niet alleen iets wat Máxima luistert omdat het haar humeur verbetert. Het heeft ook een functie voor haar. Toen Máxima in Nederland kwam wonen luisterde ze namelijk naar Nederlandse muziek om de taal te leren. “Ik begon met simpele kinderliedjes”, vertelt de koningin. Ze legt uit dat ze in dat soort liedjes steeds meer woorden ging herkennen. “Dat soort muziek herhaalt zich de hele tijd. Daardoor komt het veel makkelijker in je brein”, vertelt ze.

15 miljoen mensen

Eén liedje in het bijzonder was heel belangrijk voor Máxima. Eén van de eerste nummers die ze namelijk gebruikte om Nederlands te leren was 15 miljoen mensen. Al ging het Máxima niet alleen maar om de taal in het liedje. “Het is een lied over Nederlandse mensen en zegt veel over de Nederlandse cultuur”, legt ze uit aan Nikkie. Dankzij dat liedje leerde Máxima de Nederlandse cultuur dan ook een beetje kennen.

Zoals je ziet weet Máxima dus wel het een en ander af van goede muziek. Wist je ook dat onze koningin gewoon op sociale media zit? Dit is haar stiekeme gebruikersnaam.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden