Geen maxi-jurk voor Máxima: de koningin liet déze bekende jurk inkorten Beeld Brunopress
Geen maxi-jurk voor Máxima: de koningin liet déze bekende jurk inkortenBeeld Brunopress

Geen maxi-jurk voor Máxima: de koningin liet déze bekende jurk inkorten

Koningin Máxima was dinsdagochtend aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Ze bracht dit werkbezoek in een bekende jurk waar iets bijzonders mee aan de hand is.

Tara StokdijkBrunopress

De coalitie is in het leven geroepen om het aantal werknemers met financiële problemen te verminderen. Ze bieden werkgevers handvatten om hen hierbij te ondersteunen.

Máxima lanceert coalitie

Van de koningin weten we dat het onderwerp financiële gezondheid haar aan het hart gaat. Ze is dan ook nauw betrokken bij het oprichten van de coalitie. Op 8 november was ze al bij een bijeenkomst in Eindhoven om de doelen en acties van de coalitie te bespreken. Vandaag heeft Máxima deze coalitie gelanceerd.

Outfit

Voor de gelegenheid haalde de koningin een oude bekende uit de kast. Namelijk een jurk van Giambattista Valli waar we haar al vaker in hebben gespot. Ze droeg de jurk bijvoorbeeld ook tijdens haar bezoek aan Jordanië in 2019.

Een stuk korter

Het bijzondere aan deze jurk is dat het oorspronkelijk een maxi-jurk was. Inmiddels komt de stof allang niet meer tot de grond. Máxima heeft het exemplaar namelijk naar het atelier op Paleis Huis ten Bosch gestuurd. Daar is-ie zeker tien centimeter korter gemaakt. Nu komt de jurk tot net over de knie.

Koningin Máxima was dinsdagochtend aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid.  Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Koningin Máxima was dinsdagochtend aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid.Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Ze lanceerde de coalitie waar ze al een flinke poos nauw betrokken bij is. Beeld ANP /  ANP
Ze lanceerde de coalitie waar ze al een flinke poos nauw betrokken bij is.Beeld ANP / ANP
Ze droeg een bekende jurk van Giambattista Valli die ze heeft laten inkorten Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Ze droeg een bekende jurk van Giambattista Valli die ze heeft laten inkortenBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Twee beelden uit februari 2019 toen Máxima de jurk in Jordanië droeg:

Máxima toen ze de jurk in februari 2019 droeg Beeld Getty Images
Máxima toen ze de jurk in februari 2019 droegBeeld Getty Images
De koningin was hier in Jordanië, toen ze de koning en de koningin van het land bezocht Beeld Getty Images
De koningin was hier in Jordanië, toen ze de koning en de koningin van het land bezochtBeeld Getty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn al twintig jaar gelukkig getrouwd. Een perfecte match, dus. Wat is hun geheim voor een goed huwelijk? Anne-Flore legt het uit:

Bron: Modekoningin Máxima

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden