Koningin Maxima tijdens een werkbezoek aan de Milan Design Week.
 Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Koningin Maxima tijdens een werkbezoek aan de Milan Design Week.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Koningin Máxima maakt entree tijdens Milan Design Week in gedurfde trenchcoat

Ga je naar Milaan, dan zet je als modekoningin van Europa natuurlijk je beste modebeentje voor. Koningin Máxima trekt ter ere van Milan Design Week, waar ze Nederlandse ontwerpers ontmoet, een bijzondere trenchcoat van Claes Iversen uit de kast om ‘Dutch design’ te promoten.

Renée MulckhuijseBrunopress/Patrick van Emst

Ze ziet eruit om door een ringetje te halen.

Máxima bezoekt onder meer Nederlandse ontwerpers tijdens Milan Design Week.  Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Máxima bezoekt onder meer Nederlandse ontwerpers tijdens Milan Design Week.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Máxima in Claes Iversen voor Milan Design Week

Nederland is elk jaar een van de grootste spelers tijdens de Milan Design Week. De Nederlandse ontwerpers onderscheiden zich op internationaal niveau door hun kwaliteit en innovatieve ontwerpen, maar ook door hun vermogen om verbindingen te leggen met maatschappelijke vraagstukken.

De gerenommeerde Milan Design Week vormt vaak een springplank voor beginnende designers naar de internationale markt. Niet voor niets dat Máxima de ontwerpers vereert met een persoonlijk bezoek in, jawel, Nederlands design.

Máxima draagt Claes Iversen tijdens haar werkbezoek aan Milan Design Week. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Máxima draagt Claes Iversen tijdens haar werkbezoek aan Milan Design Week.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Waar kennen we die jas van?

Mocht je ook denken: goh, dit patroon komt me bekend voor. Dat klopt. Ondanks dat Máxima het qua modekeuzes graag op safe speelt, droeg ze dit gewaagde ‘gatenpatroon’ al eerder tijdens een staatsbezoek aan Noorwegen in 2021. De inmiddels iconische jurk is - uiteraard - ook van de hand van Claes Iversen, een ontwerper met wie de koningin al jaren graag samenwerkt.

Koningin Máxima in Claes Iversen. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Koningin Máxima in Claes Iversen.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

De eerste afleveringen van de podcast Door de ogen van de koning staan live. Koning Willem-Alexander vertelt hierin openlijk over zijn 10 jaar als koning, maar ook anekdotes uit de privésfeer komen voorbij. Zo vertelt hij over een soms emotionele Máxima.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden