Koningin Maxima Beeld Getty Images
Koningin MaximaBeeld Getty Images

Koninklijke Valentijn: 10 x koningin Máxima in de kleuren van de liefde

Koningin Máxima ziet er altijd prachtig uit. Ze deinst niet terug voor een opvallend kleurtje, en stapt dikwijls naar buiten in een vrolijk rood of roze ensemble. Ter ere van Valentijn zetten we haar mooiste looks in de kleur van de liefde op een rij.

Anne-Flore MullerGetty Images

Want laat het maar aan onze koningin over om de kleuren op állerlei manieren te stylen.

De kleur van de liefde

Dé kleur van de liefde is wereldwijd toch wel rood. Deze kleur staat al sinds jaar en dag in de boeken als een vurige kleur die passie, warmte en levenslust uitstraalt. Ook staat rood voor moed, verlangen en verovering. Het is niet voor niets dat de winkels met Valentijn volhangen met rode decoratie.

Romantisch roze

Ook roze past bij de dag van de liefde. Deze kleur staat onder andere voor charme, beminnen, romantiek en dromerigheid. Maar deze ietwat mildere liefdeskleur staat ook voor kwetsbaarheid en zachtheid, en dat sluit goed bij het thema aan. Want hoe geweldig de liefde ook is, houden van een ander kan ook gepaard gaan met onzekerheid.

De mooiste looks van koningin Máxima

Koningin Máxima weet zowel vurig rood als romantisch roze op unieke wijze te dragen. Van knalrood tot warmrood en van pastelroze tot opvallend felroze; onze koningin bewijst met onderstaande looks maar weer eens dat kleur bekennen voor haar geen probleem is.

Portugal, 2017

Maxima Beeld Getty Images
MaximaBeeld Getty Images

Paleis Noordeinde, 2017

Maxima Beeld Getty Images
MaximaBeeld Getty Images

Groninger Museum, 2021

Maxima Beeld Getty Images
MaximaBeeld Getty Images

Amsterdam, 2013

Maxima Beeld WireImage
MaximaBeeld WireImage

Griekenland, 2010

maxia Beeld WireImage
maxiaBeeld WireImage

Kootwijk, 2021

Kootwijk, Maxima Beeld Getty Images
Kootwijk, MaximaBeeld Getty Images

Luxemburg, 2018

Maxima Beeld WireImage
MaximaBeeld WireImage

Utrecht, 2019

Maxima Beeld Getty Images
MaximaBeeld Getty Images

Portugal, 2017

Maxima Beeld Getty Images
MaximaBeeld Getty Images

Koningin Máxima heeft een goed gevoel voor mode. Zo spotten we haar vaak in een broekpak. Van mooie, felle kleuren tot gekke printjes, onze koningin deinst nergens voor terug. Libelle’s Anne-Flore praat je erover bij.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden