Koningin Máxima op werkbezoek bij High Eye in Dordrecht. Beeld ANP
Koningin Máxima op werkbezoek bij High Eye in Dordrecht.Beeld ANP

Máxima vliegt stijlvol van hot naar her – letterlijk!

Er zijn vast niet veel mensen die het haar nadoen: fris en fruitig ten tonele verschijnen na een (vertraagde) nachtvlucht vanuit Buenos Aires. Máxima staat echter drie uur later alweer paraat om het Majoor Bosshardthuis in Amsterdam te openen – uiteraard geheel in stijl.

Milou WindhorstANP

Niet alleen het plebs heeft blijkbaar last van vertraagde en geannuleerde vluchten. Ook de KLM-kist waarmee Máxima vanuit Buenos Aires zou terugvliegen naar Nederland bleef vanwege dichte mist aan de grond staan. En zo gebeurde het dat ze op een nachtvlucht werd gezet (die overigens drie uur was vertraagd) en zich nog nét op tijd naar de opening van het Majoor Bosshardthuis kon haasten.

Schitterend ensemble

Eenmaal bij het Majoor Bosshardthuis aangekomen bleek Máxima – vers uit het vliegtuig – niets aan stijl te hebben ingeleverd. Ze droeg een kanten roze japon van Elie Saab, met daar overheen een klassieke Burberry-trenchcoat. Hoewel het geen nieuw ensemble is (we zagen de jurk eerder tijdens een huwelijk in Londen, het staatsbezoek aan Portugal en de G20-top), staat-ie haar weer schitterend. Ze combineerde het geheel met een bruine clutch van Natan, pumps van Gianvito Rossi en een in het oog springende parelketting. Oordeel zelf:

AMSTERDAM, 08-06-2022, koningin Máxima tijdens de opening in Amsterdam van het Majoor Bosshardthuis van het Leger des Heils. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal was het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam. 
FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Beeld Brunopress
AMSTERDAM, 08-06-2022, koningin Máxima tijdens de opening in Amsterdam van het Majoor Bosshardthuis van het Leger des Heils. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal was het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstBeeld Brunopress
AMSTERDAM, 08-06-2022, Majoor Bosshardthuis 

Koningin Máxima droeg een kanten roze japon van Elie Saab, met daar overheen een klassieke Burberry-trenchcoat.
FOTO: Brunopress/Patrick van Emst
 Beeld Brunopress
AMSTERDAM, 08-06-2022, Majoor Bosshardthuis Koningin Máxima droeg een kanten roze japon van Elie Saab, met daar overheen een klassieke Burberry-trenchcoat.FOTO: Brunopress/Patrick van EmstBeeld Brunopress

Leger des Heils

De reden van Máxima’s aanwezigheid bij het Majoor Bosshardthuis is een bijeenkomst over het leven van majoor Alida Bosshardt, die bekendheid verwierf door haar werk voor het Leger des Heils. Máxima opende het huis door een wassen beeld van de majoor te onthullen.

Bron: Nouveau

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden