AUSTERLITZ, 23-05-2023, Dorpshuis

Koningin Maxima tijdens een dialoogbijeenkomst over passende zorg en de brug tussen formele en informele zorg in Austerlitz. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

Queen Maxima during a dialogue meeting about appropriate care and the bridge between formal and informal care in Austerlitz. Beeld Brunopress
AUSTERLITZ, 23-05-2023, DorpshuisKoningin Maxima tijdens een dialoogbijeenkomst over passende zorg en de brug tussen formele en informele zorg in Austerlitz. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstQueen Maxima during a dialogue meeting about appropriate care and the bridge between formal and informal care in Austerlitz.Beeld Brunopress

Wie wat bewaart, die heeft wat: koningin Máxima in 11 jaar oude jurk gespot

Koningin Máxima borduurt nog even voort op de roze kleuren die ze tegenwoordig zo graag draagt. Ze was vanmorgen in Austerlitz aanwezig bij een dialoogbijeenkomst over passende zorg en de brug tussen formele en informele zorg in een 11 jaar oude jurk.

Renée MulckhuijseBrunopress

Nog maar net terug uit Wales, om de diploma-uitreiking van dochter Alexia bij te wonen, is het voor Máxima weer tijd om aan het werk te gaan. Opnieuw in een outfit met een roze tint. En hé, waar hebben we die jurk eerder gezien?

Koningin Máxima tijdens een dialoogbijeenkomst over passende zorg en de brug tussen formele en informele zorg in Austerlitz. Beeld Brunopress
Koningin Máxima tijdens een dialoogbijeenkomst over passende zorg en de brug tussen formele en informele zorg in Austerlitz.Beeld Brunopress

De favoriete zomerkleur van Máxima

Het lijkt erop dat roze één van Máxima’s favoriete trendkleuren van het moment is. Tijdens het streekbezoek aan de Wadden schitterde ze ondanks het regenachtige weer in een modieus roze pak en vandaag is het weer roze wat de modeklok slaat. Hetzij in een zachtroze variant, die onder modekenners ook wel bekendstaat als een blush-tint.

Grappig detail: volgens royaltydeskundige Josine Droogendijk is de jurk, van het merk Valentino, al elf jaar in het bezit van de koningin. Máxima droeg de jurk voor het eerst in 2012, en daarna nog eens in 2013, 2014, 2015 en 2018.

null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

De koningin stylet de look af met een contrasterende tailleriem en een metallic clutch in een vergelijkbare kleur als de jurk. Qua schoenkeuze is het geen moeilijke beslissing voor Máxima: ze draagt graag de klassieke pumps van Gianvito Rossi, de Gianvito 105, in de kleur die naadloos overloopt in de kleur van haar huid en jurk, waardoor haar benen nog langer ogen.

Roze outfits

Dat onze koningin gek is op roze heeft ze inmiddels vaker laten zien. Regen of niet, met haar roze outfits weet Máxima de boel op te fleuren, zoals begin mei tijdens aankomst op Texel.

null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Dit roze exemplaar van Natan is ook geliefd. Ze droeg de jurk bij de opening van Het Jeroen Pit Huis in Amsterdam in 2022.

Koningin Maxima tijdens de opening van Het Jeroen Pit Huis in Amsterdam in mei 2022. Beeld Brunopress
Koningin Maxima tijdens de opening van Het Jeroen Pit Huis in Amsterdam in mei 2022.Beeld Brunopress

En vervolgens nog eens tijdens het streekbezoek aan de Peel in de provincie Noord-Brabant, ook in 2022.

null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Dit pak van Natan heeft ze ook al jaren in de kast hangen en droeg ze in 2020 en 2021.

null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Koningin Máxima verscheen lange tijd uitsluitend op hoge pumps op rode lopers, bij evenementen en bij werkbezoeken. Maar de laatste tijd maakt Máxima andere keuzes op schoeiselgebied.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden