DEN HAAG - Koningin Maxima in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk tijdens een interview ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. Het gesprek vond plaats op de werkkamer van Koningin Maxima op paleis Huis ten Bosch op 7 mei 2021
Foto KOEN VAN WEEL Beeld Brunopress/ROTAPOOL
DEN HAAG - Koningin Maxima in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk tijdens een interview ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. Het gesprek vond plaats op de werkkamer van Koningin Maxima op paleis Huis ten Bosch op 7 mei 2021Foto KOEN VAN WEELBeeld Brunopress/ROTAPOOL

Hoera voor Máxima

Zien: de allereerste beelden van het interview tussen Máxima en Matthijs

Kim Van WeeringBrunopress/ROTAPOOL

Maandag 17 mei mag onze koningin maar liefst 50 kaarsjes uitblazen. Ter ere van haar verjaardag heeft Máxima een tv-interview gegeven aan Matthijs van Nieuwkerk. Van dat openhartige verjaardagsgesprek zijn inmiddels de allereerste beelden al op televisie verschenen.

Incognito op pad

In de korte video zien we de Matthijs en de koningin in een ontspannen setting op Paleis Huis ten Bosch met elkaar kletsen over de periode dat Máxima nog niet zo lang in Nederland was. “Met mijn auto en een kaart reed ik dan kriskras door Nederland”, begint onze koningin. “Met een pruik, een zwarte pruik. Soms alleen, soms met een vriendin”, vertelt ze.

“En dan zat dan ook wel eens in een café met die pruik, gewoon om een beetje te praten met Jan en alleman?”, vraagt Matthijs. “Om bitterballen te eten!”, antwoordt Máxima meteen lachend. “En gewoon lekker wat te praten om mijn Nederlands te oefenen.”

Matthijs en Máxima in een openhartig gesprek

De twee hebben het duidelijk gezellig met elkaar. En dit fragment is dus slechts een voorproefje van de uitzending van het interview van ruim een uur. Volgens de makers was het interview een ‘openhartig gesprek, over het leven, de liefde en het werk’.

En dat is best uitzonderlijk, want Máxima geeft niet vaak zo’n uitgebreid interview zonder haar man of dochters. De laatste keer dat ze dit in haar eentje deed, was in 2011. Destijds ter ere van haar 40ste verjaardag. Willem-Alexander gaf in 2017 ter ere van zijn 50ste verjaardag een uitgebreid interview aan theatermaker Wilfried de Jong. Destijds zaten zo’n 4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor dat gesprek.

Hier kun je het fragment alvast bekijken. Het volledige interview tussen Matthijs van Nieuwkerk en koningin Máxima wordt wordt maandag 17 mei van 20.33 tot 21.45 uur uitgezonden op NPO 1.

Dit kreeg Máxima als klein meisje voor haar verjaardag:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden