Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Dít gebeurt er met je lichaam als je elke dag 1 glas water méér drinkt

Natuurlijk, elke dag – zeker als het warm is buiten – moeten we genoeg water drinken. Maar dat 1 extra glas water per dag al zo’n verschil kan maken, wisten wij ook niet.

Op een congres over obesitas in Portugal kwam deze verrassende informatie naar buiten.

Advertentie

Het vervangen van één glas frisdrank of bier per dag door een glas water kan het risico op overgewicht al ontzettend verminderen.

Geheel terzijde: in de video zie je hoe je het beste je plantjes water kunt geven.

Ruilen

En het onderzoek kan echt serieus genomen worden; er deden maar liefst 16.000 mensen aan mee en de deelnemers zijn maar liefst 8 jaar lang gevolgd. Ze begonnen met het invullen van de vragen voor het onderzoek op het moment dat ze begonnen met studeren. De kans op overgewicht na die 8 jaar was maar liefst 15 procent kleiner voor de groep die 1 glas frisdrank omruilde voor water. Voor de groep die 1 glas bier omruilde voor water was er maar liefst 20 procent minder kans op obesitas.

Geen wijn

Het onderzoek heeft niet gekeken naar de effecten van wijn. Maar dat bier vol calorieën zit, vergeten veel mensen vaak als ze een glaasje inschenken. “Veel mensen staan er echt niet bij stil hoe calorierijk alcohol, en dan vooral bier is”, concluderen de experts.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Nieuwsblad. Beeld: Getty

Lees meer

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien