Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

3x de voordelen van slapen in een koude slaapkamer

Is ‘hoe warmer, hoe beter’ ook jouw motto als het gaat om de temperatuur in je slaapkamer? Dan hebben wij slecht nieuws voor je: het is namelijk veel beter voor je om in een koude slaapkamer te slapen.

Nog niet overtuigd? Lees dan eens deze drie voordelen:

Advertentie

Betere slaapkwaliteit
Wanneer je in een warme slaapkamer slaapt, is de kans groot dat je minder diep slaapt en vaker wakker wordt. Hoe dit komt? Onderzoek van slaapspecialisten heeft aangetoond dat er een verband is tussen je lichaamstemperatuur en chronische slaapproblemen. Mensen slapen beter als hun lichaamstemperatuur is afgekoeld.

Afvallen
Klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt zo: mensen die in een koude slaapkamer slapen, verliezen eerder gewicht. Je stofwisseling werkt beter als het koud is. Je lichaam moet dan namelijk harder werken om op temperatuur te blijven. Je verbrandt dus meer calorieën wanneer je in een koude slaapkamer ligt.

Jonger
En last but not least zou het slapen in een koude slaapkamer ook nog eens verjongend werken. Wanneer je lichaam afkoelt worden er namelijk meer hormonen door je lijf gepompt. Hier vallen ook anti-verouderingshormonen onder. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet jonger uitzien?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Jan Magazine. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 19 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zondag 19 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien