Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

5 inspirerende levenslessen van sterke vrouwen

Omdat we iedere dag al genoeg droevig nieuws lezen, komen hier een aantal inspirerende quotes van legendarische vrouwen.

Who run the world? Juist!

Advertentie

Sterk én zacht
Een uitspraak van zenboeddhist Joan Halifax. Strong back, soft front; je moet je zachtheid en compassie combineren met kracht. Daarnaast moedigt ze aan om je in te zetten voor anderen. ‘De ultieme vorm van boeddhisme’, als je het haar vraagt.

Volg je eigen pad
Aldus modeontwerper Coco Chanel. Maar Coco had niet alleen een goede kijk op mode, ook op vrouwen. Ze liet vrouwen anders naar zichzelf kijken. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door in een weeshuis bij de nonnen. Ze leerde naaien, en volgde daarbij haar eigen pad en trok zich niets aan van de mening van anderen. Go Coco!

Ken je kracht
Zegt de grootste popster van de wereld: Beyoncé. Naast erop zingen en dansen pakt ze het podium ook om grote thema’s bespreekbaar te maken, zoals racisme en seksisme. Ze wil een voorbeeld voor jonge vrouwen zijn, door ze te laten zien dat alles mogelijk is.

Geloof in jezelf
Net zoals politiek activist Aung San Suu Kyi dat doet. Ze moest 20 jaar in huis blijven omdat haar National League for Democracy niet werd getolereerd door het militaire regime. Gelukkig bleef ze vechten voor haar vrijheid en die van alle mensen in Myanmar.

Geef nooit op
Dat is de lijfspreuk die Oprah Winfrey sinds jaar en dag verspreidt. Dankzij haar wereldwijde inzet voor mensenrechten is ze een voorbeeld voor vrouwen van over de hele wereld.

Speciale Flow
Tijdschrift Flow bundelde de verhalen van 47 inspirerende vrouwenlevens. Benieuwd hoe zij het verschil maakten en welke lessen we van hen kunnen leren? Je bestelt de speciale Women that matter-uitgave van Flow hier voor € 13,25.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Happinez. Beeld: Getty, Flow

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien