Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

5 manieren om je koopdrang de baas te blijven

Zo zorg je ervoor dat je toekomstige verleidingen de baas blijft. You got this! 

Libelle samen met Aegon

#1 Ga budgetteren. Schrijf een maand lang je inkomsten, vaste lasten en overige uitgaven op. Zo heb je overzichtelijk op een rijtje wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Maak vervolgens potjes waar je maximaal welk bedrag aan wilt spenderen: boodschappen, kleding, vakantie, cadeautjes. Belangrijk is dat je jezelf aan deze doelen houdt. Is dat lastig? Zet dan meteen geld opzij en probeer hier vanaf te blijven.

#2 Ken jezelf. Kun je geen sale-bord voorbijlopen zonder ‘even’ naar binnen te gaan en je slag te slaan? Doe je vaak impulsaankopen waarvan je later spijt hebt? Als je weet wat je financiële valkuilen zijn, kun je daarop anticiperen. Bijvoorbeeld door tijdens de sale niet de stad in te gaan of met jezelf af te spreken dat je altijd eerst 24 uur moet nadenken voordat je overgaat tot een aankoop.

#3 Vermijd verleidingen. Als je ooit iets hebt gekocht bij een webshop, is de kans groot dat je nog steeds wekelijks aanlokkelijke e-mails krijgt met verleidelijke aanbiedingen: ‘Jouw favoriete shirt is met korting verkrijgbaar!’ Zorg dat je zulke triggers zoveel mogelijk vermijdt: schrijf je uit van nieuwsbrieven en mailllijsten en volg op Instagram en Facebook geen merken of bedrijven.

Doe je vaak impulsaankopen waarvan je later spijt hebt? Pin elke week op één of twee vaste dagen een bepaald bedrag

#4 Doe je creditcard de deur uit. Een creditcard is in theorie hartstikke handig bij noodgevallen, maar in de praktijk gebruik je ‘m waarschijnlijk vooral om online aankopen te betalen. Of iets te kopen waar je op dit moment het geld niet voor hebt, maar over een paar maanden misschien wél. Doe jezelf een plezier en bouw geen schulden op, maar geef alleen geld uit dat je hebt.

#5 Houd een lijstje bij. Houd vanaf nu al je aankopen bij in een schriftje of documentje op je laptop: wat heb je gekocht en hoeveel heeft het gekost? Dus ook dat ene pakje kauwgom op het station, de douchemuts bij de drogist en het tankstationbroodje. Je maakt jezelf op die manier bewust van je aankopen en de achterliggende reden.

Wees goed met geld
Veel mensen denken dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben, maar in de praktijk valt dat vaak tegen. Ontdek het geldtype dat je bent, zodat er beter inzicht komt in wat er wel of juist niet te besteden is. Tip: de Goed met geld-test van Aegon.

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien