Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

De 6 grootste ergernissen bij het doen van boodschappen

De één ziet boodschappen doen als een vermakelijk uitje, terwijl het voor de ander op een heus spelprogramma lijkt – waarbij je zo snel mogelijk je kar moet volladen met de juist spullen, gestrest af moet rekenen bij de kassa en vervolgens met die kar terug moet racen naar je auto.

Nee, boodschappen doen is heus niet altijd een pretje. Wat zou het toch ook een paradijs zijn als je altijd het geluk zou hebben dat er rècht voor de ingang een parkeerplekje vrij is. En juist álle producten die jij nodig hebt aanwezig zijn. Of dat de caissière met een lege kassaband jou al staat op te wachten met een glimlach. En je dan ook nog een compliment geeft over je haar: wauw!

Advertentie

Helaas verloopt dit in werkelijkheid altijd even íets anders:

1. “Neem even een nieuw pak hagelslag mee!”, riep je man nog voordat je de deur uitstapte. Eenmaal in de supermarkt blijken er 89 opties te zijn. Bovenop de 33 verschillende soorten aardbeienjam en de 43 soorten kaas. Wélke moet je nu toch meenemen?

2. Je staat in de startblokken bij de kassa om alles in je tassen te laden, af te rekenen en vervolgens nonchalant weg te lopen, maar dat lijkt toch altijd even anders te lopen. Je schiet na het scannen van het eerste product al compleet in de stress. Inpakken, emballagebon zoeken, portemonnee ergens nog uit je tas graaien, parkeerbonnetje laten zien om toch nog die paar extra centen korting te krijgen, en natuurlijk nog het afrekenen. Allemaal tegelijk.

3. Überhaupt: de kassa. Niet alleen de stress bij de kassa, er zijn daar tal van ergernissen. Mensen die ruzie hebben met de caissière omdat ze misleid zijn door het aanbiedingsbordje, mensen die nog steeds niet weten wat welk euromuntje waard is, mensen die ongeduldig staan te zuchten en mensen die besluiten hun zak met geld eens mee te nemen en die uitgebreid gaan staan uit te zoeken voor de neus van de caissière.

4. Maar soms, heel soms, heb je even geluk. Jouw favoriete producten zijn in de aanbieding! Eenmaal in de supermarkt, klaar om alles in te laden, zijn alle producten alweer uitverkocht. En het personeel? Die haalt zijn schouders op. Ook zo vervelend.

5. En dan zijn er nog de profiteurs. Die vind je gewoon hinderlijk. Ze hangen altijd rondom het koffieautomaat en maken er gebruik van alsof het een gezellig koffietentje is. “Vooruit, nog zo’n lekker gratis hapje”, zeggen ze bij de proeverij van een nieuw product.

6. Hoewel je vaak in de supermarkt te vinden bent, en dus ook genoeg hebt gegeten in je leven, ben je nog steeds niet lang genoeg om tot het bovenste schap te kunnen reiken. Waarom moet dat zo hoog? En mannen, het is ook heus geen flirten als je om een handje hulp vraagt. Echt niet.

Maar gelukkig bestaan er tegenwoordig oplossingen om deze ergernissen uit de weg te gaan. Zo kennen we ondertussen de AH bezorgservice, Picnic en de nieuwe online supermarkt Crisp. De app van Crisp maakt het daarnaast eenvoudig om de lekkerste producten van meer dan tweehonderd leveranciers in huis te halen. En dat gewoon thuis bezorgd: ideaal.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien