Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Met deze simpele ademhalingsoefening start je je ochtend veel overzichtelijker

Hoe je je ochtend start, is bepalend voor hoe je je de rest van de dag voelt. Beginnen met deze simpele oefening om rustig te worden is dus een goed idee.

Voor je aan de bezigheden in de ochtend begint, zou je de 5-5-3-techniek kunnen toepassen. “5-3-3 is een meditatie die is ontworpen voor boeddhistische meditatie en vechtsporttraining”, zegt coach Dominique Williams bij Well + Good.

Advertentie

“De methode gebruikt ademhaling als concentratie voor inzicht, samen met vechtsportademhalingstechnieken voor ritme en verhoogde uithoudingsvermogen.” De methode wordt veel gebruikt om sporters te motiveren, maar werkt goed voor iedereen die zich chaotisch voelt en moeite met concentreren heeft.

Onderzoek
Korte inhalaties en lange, uitgestrekte uitademingen zijn onderdeel van de oefening. Dit zorgt ervoor dat de hersenen zuurstof krijgen en de longen groter worden. Studies hebben aangetoond dat diepe ademhalingstechnieken het cardiovasculaire systeem kunnen kalmeren en snellere ademhaling energie creëert. Precies wat je nodig hebt in de ochtend: kalmte en energie.

Zo werkt het
Doe de routine minimaal 2 keer en herhaal zo vaak als gewenst. Je kunt het staand doen maar zittend kan ook met de voeten plat op de grond en de rug rechtop. Je ogen kun je sluiten maar mogen ook open. Houd je ze open, staar dan naar één punt op ooghoogte.

Stap 1
Neem 5 diepe ademhalingen, inademen door de neus en uit de mond. Het is de bedoeling om het lichaam met lucht te vullen en volledig leeg te laten lopen.

Stap 2
Neem 3 korte ademhalingen, inhaleer door de neus en uit door de mond.

Stap 3
Adem 3 keer luid. Inhaleer door de neus en adem duidelijk hoorbaar met geluid uit de mond.

En dat is het, zo simpel kan het zijn. Fijne dag gewenst!

Word nog frisser en energieker wakker met natuurlijk licht van deze Wake Up Light:

Wake up light Special skinny model
Wake up light Special skinny model
€ 59,95 € 26,95
Bekijk hier

Ook Libelle’s liefde- en passievlogger Guusje tipt haar ochtendritueel:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien