Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Met deze ademhalingstechniek ben je je angstige gedachten binnen 5 minuten de baas

De dreiging van besmetting door het coronavirus zorgt daardoor bij veel mensen voor angstige gedachten. Toch is het belangrijk om stress de baas te blijven.

Je kunt je bij angst het best focussen op je lichaam, en daar kan de juiste ademhaling je goed bij helpen. Het helpt daarbij om langer uit dan in te ademen. In je lichaam wordt dan een signaal gegeven aan het parasympatische systeem (een systeem binnen je zenuwstelsel) dat we rust mogen en kunnen nemen en dat we veilig zijn.

Advertentie

De volgende techniek kan daar bij halen:

Ademhalingstechniek van de bij

Deze ademhalingstechniek is vooral bedoeld voor angstige momenten. Het uitvoeren ervan kun je wellicht het best doen als je alleen bent omdat je geluid gaat maken. Vind je dat geen probleem, dan kun je het natuurlijk ook in bijzijn van anderen doen.

  1. Ontspan je schouders
  2. Bedek je oren met je duimen en je ogen met je vingers
  3. Hou je lippen op een ontspannende manier gesloten, ontspan je kaak en zet je tanden niet op elkaar
  4. Adem in, en adem lang uit terwijl je een traag, zoemend geluid maakt
  5. Herhaal deze oefening 5 tot 10 keer
  6. Haal je handen rustig van je oren af en kom weer tot jezelf

Het is belangrijk om je te realiseren dat je geen controle hebt op de situatie, hoe lastig het ook voor ons als de moderne mens, is. Neuropsycholoog Mark Tigchelaar geeft daarover tips:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mens en gezondheid. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien