Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Afvallen door sex: zóveel calorieën sport je er vanaf per standje

Een vrijpartij is óók lichaamsbeweging. En je verbrandt er meer calorieën mee dan je waarschijnlijk denkt.

Een potje rollebollen, vrijen, flikflooien, you name it, staat volgens personal trainer en Slim Livingeigenaar Bas van Beest gelijk aan een flinke work-out. Hij steekt van wal: “Het pittigste standje voor de dames is de cowgirl, in een halfuur kun je al tot 400 kcal verbranden. Even ter vergelijking: hiervoor mag je 45 minuten op de hometrainer zitten.”

Advertentie

Actiefste spieren
“Doen jullie het liever doggy style? Dan zit je al snel op 160 tot 250 kcal per halfuur. Natuurlijk geldt ook hier de regel: hoe actiever jij bent, hoe meer je verbrandt”, aldus Bas. “Staande standjes zijn ook erg goed om de verbrandingsmotor aan te jagen. De actiefste spieren tijdens de sex zijn je benen, billen en buik, dus zorg ervoor dat je deze goed aanspant.”

Spant de, eh, kroonluchter
De ‘Italiaanse kroonluchter’ voor hetero-stellen is al helemaal een goede work-out volgens Bas. “De man gaat op zijn rug liggen met de benen tegen elkaar, zijn partner gaat met de rug op de man liggen, om zich vervolgens op handen en voeten naar boven te duwen. De man maakt dezelfde beweging in tegengestelde richting. Makkelijk? Nee. Effectief? Ja. De persoon bovenop verbrandt wel 456 kcal (!) per halfuur.”

Nog meer voordelen
Naast dat sex fijn is en je er blijkbaar behoorlijk wat calorietjes mee verbrandt, benoemt Bas ook nog een paar andere voordelen. Zo zou sex kalmerend werken en is het een perfecte tool tegen stress en depressie, krijg je een verhoogde staat van emotioneel bewustzijn (veroorzaakt door het liefdeshormoon oxytocine), is het een natuurlijke weerstand-booster en zorgt een goede vrijpartij voor een betere kwaliteit van slaap.

Vanavond je uurtje in de sportschool toch maar vervangen door een iets leukere activiteit?

Libelle’s sexvlogger Rianne geeft 5 redenen waarom masturberen supergezond is:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Slim Living, EVDM Agency. Beeld: iStock

Meghan trekt haar eigen plan

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien