Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Als je wilt afvallen moet je vooral naar een tropisch oord op vakantie gaan

Vakantie is niet alleen goed voor je mind, het is ook nog eens goed voor de lijn. Ja, je leest het goed.

Want van een vakantie naar een warm oord zou je zelfs kunnen afvallen, zo stellen diëtisten.

Advertentie

Smeltende vetcellen
Hoe dat komt? Bij temperaturen van boven de 30 graden val je sneller af. Je hebt door de hitte namelijk minder honger en tja, dan gaat afvallen opeens op een heel makkelijke manier.

Je hebt ook minder energie nodig, dus je lichaam vraagt niet steeds om meer ‘brandstof’. De hormonen die voor eetlust zorgen, worden minder aangemaakt als je je in een tropisch oord bevindt. Dat het buiten warm is kan al zorgen voor een ‘verzadigd gevoel’. En, ook niet heel onbelangrijk: je calorieverbruik is in de zomer sowieso hoger dan in de winter. Dit komt omdat je lichaam zich moet koelen en dat kost meer energie dan wanneer je lichaam zich in de winter probeert op te warmen.

Om de positieve effecten te ervaren, kun je beter wel wat langer op vakantie. Juist regelmatige blootstelling aan warmte blijkt suikerwaardes in het bloed te verlagen. En dan wordt er vet verbrand, ja. Zelfs als je rustig op je bedje ligt: ook in ruststand verbrandt je lichaam vetten in de hitte.

Op vakantie is goed voor de lijn
Kijk, daar hebben we nog eens wat aan. Op vakantie, lekker weer en dan óók nog met een maatje minder thuiskomen. Toch nog maar een last-minute boeken, dan?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Favor Flav. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien