Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met vlees eten

Steeds vaker valt er te lezen dat vlees eten een erg slechte impact op het milieu heeft. Maar dat niet alleen, ook is het volgens velen ook niet erg bevordelijk voor je eigen gezondheid wanneer je vaak een biefstuk of tartaartje eet. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je daarom besluit te stoppen met vlees eten?

Libelle zet alle feiten voor je op een rij.

Advertentie

Vleesvervangers

Zo’n gek idee is het niet, om soms een dagje geen vlees te eten. Vind je het lastig? Dat snappen we best. Toch zijn er in de supermarkt ontzettend veel vleesvervangers te vinden. Ook kaas, noten en peulvruchten dienen als een ideale vleesvervanger, en zijn nog voedzaam en lekker ook.

Dit is wat er gebeurt als je cold turkey stopt:

 • Je valt af
  Hamburgers, speklappen, braadworst… als je veel vlees eet word je vanzelf ook een beetje, eh, vlezig. Logisch dus dat je afvalt als je die voortaan laat voor wat het zijn.
 • Je gaat lekkerder ruiken
  Deze is misschien nieuw voor je (voor ons was -ie dat in elk geval wel): als je minder vlees eet, ga je beter ruiken. Vooral rood vlees leidt tot onwelriekend zweet. Onderzoek toont aan dat vegetarisch-etende mannen lekkerder ruiken dan carnivoren.
 • Je smaakpapillen veranderen
  Het is nog niet helemaal bewezen, maar alles wijst erop dat je smaakpapillen veranderen zodra je stopt met vlees. Dat komt doordat vlees een bron is van zink, wat smaakt geeft aan je voedsel. Kijk dus niet gek op als eten je in het begin iets anders smaakt.
 • In het begin ben je moe
  Vlees bevat ook een hoop goede mineralen en vitaminen die je vanaf nu dus ergens anders uit moet halen. Veel beginnende vegetariërs zijn in het begin vaak moe doordat ze te weinig ijzer binnenkrijgen. De oplossing: volkoren brood, donkergroene groenten (broccoli, spinazie) en ijzertabletten.
 • Je loopt minder kans op darmkanker
  De Wereldgezondheidsorganisatie baarde vorig jaar opzien door rood vlees op de lijst met kankerverwekkende middelen te plaatsen – naast alcohol en tabak. Later werd dat gerelativeerd, maar feit is wel dat rood vlees eten de kans op darmkanker verhoogt.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

vlees eten

Lees meer

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien