Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Als je zó veel glazen alcohol per week drinkt, word je al een zware drinker genoemd

Het RIVM bracht deze week een rapport uit waaruit blijkt dat maar liefst een tiende van de Nederlanders een ‘zware drinker’ is. Nu denk je bij een zware drinker misschien aan iemand die dagelijks meerdere glazen alcohol drinkt, maar niets blijkt minder waar. Een ‘zware drinker’ ben je namelijk al best snel…

Volgens het RIVM is een zware drinker iemand die minstens 1 keer per week 4 (voor vrouwen) en 6 (voor mannen) glazen alcohol op één dag drinkt. Als jij dus op een zaterdagavond 4 wijntjes naar binnen klokt, val je volgens het RIVM al onder de categorie zware drinker.

Advertentie

Overmatige drinker
Dit betekent overigens niet dat je meteen naar de AA moet. Een overmatige drinker ben je namelijk pas als je meer dan 14 glazen per week (voor vrouwen) en 21 glazen alcohol per week (voor mannen) nuttigt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NU.nl. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien