Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Handig: deze app geeft een seintje als je jezelf moet insmeren

Het blijft verleidelijk om met het mooie weer in de zon te gaan liggen en er niet meer uit te komen. Maar met ruim 55 duizend huidkankerdiagnoses per jaar is dat niet zo’n goed idee. Gelukkig is er een app die jou een handje helpt om je huid goed te beschermen, als je het zelf even vergeet. 

De komende dagen wordt het stralend weer, dus downloaden maar!

Advertentie

Huidkanker

Het aantal mensen dat gediagnosticeerd werd met huidkanker, is verdubbeld in de afgelopen 10 jaar. Het is inmiddels zelfs de meest voorkomende vorm van kanker in heel Nederland. Voorkomen is helaas geen optie, maar het risico om huidkanker op te lopen kun je wel verkleinen. En dat is simpel: je moet je huid te allen tijde goed beschermen tegen uv-straling. Insmeren dus!

Vergeten

Toch vergeten veel mensen dit nog vaak te doen. Maar liefst 1 op de 4 Nederlanders verbrandde zelfs vorig jaar. Hoog tijd dus om bewust om te gaan met zonnebrand en jezelf constant te herinneren om je in te smeren. Maar dat is zo makkelijk nog niet.

App

Om die reden kwam KWF Kankerbestrijding met een handige app, de KWF Zonadvies app. Via deze app voer je bij jezelf (en je partner of kinderen) een huidtypetest uit. Hieruit komt een advies over de beste manier om jouw huidtype te beschermen tegen de zon. Daarbij meet de app iedere dag de zonkracht op basis van je locatie en krijg je tips om je huid te beschermen. Maar het handigste: je krijgt reminders om je in te smeren. Op basis van jouw huidtype weet de app precies wanneer jij met de huidige zonnesterkte weer een laag zonnebrandcrème nodig hebt. En zo kun je lekker genieten van de zon, zonder te verbranden.

Soms wil je jezelf wel insmeren, maar is het bijna onmogelijk. Op het strand, bijvoorbeeld, als je lichaam onder een laag zand zit. Met slechts 1 product los je dit probleem in no time op. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: KWF. Beeld: iStock. 

Lees meer

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien