Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Elke dag een appel: dit zijn de gezondheidsvoordelen daarvan

Dat het dagelijks eten van een appel goed voor je is, is geen geheim. Het wordt in gezegdes zelfs dé manier genoemd om niet naar de dokter te hoeven. Maar waarom is een appeltje nou zo goed voor je?

Wij Nederlanders zijn gek op appels. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat de appel namelijk het meest gegeten stuk fruit van Nederland is.

Advertentie

Een goede stoelgang

Wat de appel zo gezond maakt? Ten eerste bevatten appels erg veel vezels, namelijk 2,4 gram vezels per stuk. En dat is veel meer dan allerlei andere fruitsoorten. Vezels zijn belangrijk en kunnen bijdragen aan een langer verzadigd gevoel en een goede stofwisseling en stoelgang.

Prebiotica in appels

Appels bevatten het stofje pectine. Pecti-wat? Pectine is een vezel die de groei van goede bacteriën in het lichaam bevordert. Je zou het kunnen zien als een vorm van prebiotica, wat veelal geslikt wordt om een betere stoelgang en darmflora te krijgen. Vaak last van je darmen? Dan zou een appeltje dat weleens kunnen verhelpen.

Ontstekingsremmend

Ook zou het dagelijks eten van een lekkere appel ervoor kunnen zorgen dat je minder snel ontstekingen krijgt. De schil van appels bevat het stofje quercetine, wat een natuurlijke bron van antioxidanten is. En we weten allemaal hoe goed antioxidanten zijn om onder andere ontstekingen in het lichaam tegen te gaan.

Vitaminebommetjes

En alsof dat nog niet genoeg is, zitten appels ook nog eens boordevol vitamine C. 1 appel bevat ongeveer 4,6 milligram vitamine C. Dit is 11,5% van je dagelijkse behoefte. En een appel is de ideale snack, aangezien de vrucht weinig calorieën bevat. Een gemiddelde appel bevat namelijk maar 80 calorieën.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien