Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dít zegt je ascendant over je persoonlijkheid

Naast dat je sterrenbeeld veel over je kan zeggen, spreekt je ascendant volgens astrologen ook boekdelen. Het is namelijk waar jij je persoonlijkheid vandaan hebt.

Je ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees vanaf de plaats en het moment waarop je geboren werd. Volgens de astrologie bepaalt het compleet hoe jij je naar de buitenwereld toe presenteert en met andere mensen omgaat. Je karakter en persoonlijkheid, dus.

Advertentie

Om je ascendant te kunnen ontdekken, moet je hier even je geboortedatum, geboortetijd (snor dat geboortekaartje maar weer even op), geboorteplaats én geboorteland invullen. Als je eenmaal je ascendant weet, kun je hieronder lezen wat dit zegt over jouw persoonlijkheid.

Ram
Is jouw ascendant Ram? Dan weet jij heel goed wat je uit het leven wilt halen en hoe je dit kunt bereiken. Je durft hier in het dagelijks leven de confrontatie voor aan te gaan én impulsieve acties te ondernemen – waar je later weleens spijt van krijgt. Je voelt je onafhankelijk, doet waar je zelf zin in hebt en bent daardoor ook wat vol van jezelf, net als mensen met het ascendent Tweeling en Waterman. Denk soms nog eens twee keer na voordat je je ergens instort.

Stier
Mensen met Stier als ascendant zijn de echte doorzetters in het leven. Ze zijn niet makkelijk klein te krijgen. En als ze eenmaal iets willen, gaan ze er honderd procent voor en denken ze heel goed na over hoe ze dit kunnen bereiken – hoe lang het ook duurt. Soms overpeinzen ze dingen teveel en blijven ze vastzitten in het verleden, wat weleens tegen kan werken in het bereiken van hun doelen. Ze houden niet van verrassingen: stabiliteit en veiligheid hebben ze hoog in het vaandel zitten. Net als trouw: loyaler dan mensen met het ascendant Stier krijg je ze niet.

Tweelingen
Als je het ascendant Tweelingen hebt, is de kans groot dat jij bekendstaat als een echte kletskous. Je bent heel sociaal en oprecht nieuwsgierig naar alles en iedereen. Keerkant is dat jij je niet makkelijk kunt binden als het op werk en relaties aankomt. Je hebt veel behoefte aan vrijheid en bent, anders dan ascendant Stier, dól op veranderingen. Dit brengt onrust in je leven. Je kunt behoorlijk wispelturig zijn. Maar succes boek je zéker. Niet voor niets bezitten veel artiesten, en dan vooral komieken, Tweelingen als ascendant.

Kreeft
Met het ascendant Kreeft ben je verzekerd van een bovengemiddeld gevoelig karakter. Je bent een dagdromer, kunt moeilijk alleen zijn en bekommert je meer dan anderen over al het onrecht en geweld in de wereld. Je hecht je snel aan mensen en omgevingen. Veranderingen als verhuizen of een nieuwe baan komen bij jou dan ook dubbel zo hard binnen. Je bent een twijfelaar en snel op je teentjes getrapt. Zodra iemand jou kwetst, sluit je je volledig voor diegene af. Maar als iemand echt van jou houdt, kan diegene een stortvloed aan liefde terug verwachten.

Leeuw
Is jouw ascendant Leeuw? Dan vind je het vast heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Je blaakt van het zelfvertrouwen maar krijgt het nooit te hoog in je bol: daar ben je te nuchter voor.
Je zult je nooit anders voordoen dan wie je bent en mensen kunnen jou echt vertrouwen en op je bouwen. Als iets tegenzit, laat jij je snel uit het veld slaan. Je bent bang voor gezichtsverlies, maar het zou misschien juist zo mooi zijn om dat stukje kwetsbaarheid juist eens te uiten.

Maagd
Mensen met het ascendant Maagd stellen hoge eisen aan zichzelf. Ze nemen het leven serieus – soms iets té. Ze werken hard, letten strak op de centen en laten zich nooit helemaal gaan. Op de bonnefooi iets doen is niets voor hen: ze willen het compleet uitstippelen en voorkomen dat er ook maar iets misgaat. Ze hebben daardoor wel alles onder controle in hun leven en hun zaakjes goed op orde. Maar wat gebeurt er als ze de teugels eens wat vaker laten vieren?

Weegschaal
Mogen wij zeggen dat je een bofkont bent, als je zélf het ascendant Weegschaal hebt, of je partner? Deze mensen staan in de astrologie namelijk bekend als charmant, grappig, bijzonder lief, intelligent en trouw. Daarbij hechten ze ook veel waarde aan hun uiterlijk en proberen ze altijd gelikt voor de dag te komen. Ze streven altijd naar harmonie – en daarom menen astrologen dat de wereld meer leiders moet hebben die Weegschaal als ascendent hebben. Toch kan hun besluiteloosheid ze behoorlijk tegenwerken en kunnen ze soms moeilijk voor zichzelf opkomen.

Schorpioen
Als je als ascendant Schorpioen hebt, is de kans groot dat je bekendstaat als een rustig en wat gesloten persoon. Maar stille wateren hebben diepe gronden, luidt het gezegde. Je kropt je emoties vaak op, wat soms tot veel onrust in je bovenkamer leidt. Toch heb jij geen moeite met knopen doorhakken en hou je van verandering. Wel kun je enorm koppig zijn: als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kan niemand je daar nog vanaf praten. En berg je maar als jij boos op iemand bent… jij weet precies wat je moet zeggen om een ander diep te kwetsen. Misschien kun je de verdediging iets vaker wat laten zakken?

Boogschutter 
Is jouw ascendant Boogschutter? Dan ben je óf een kleine rebel, óf iemand die zich strikt aan de regels houdt. Je bruist hoe dan ook van de energie, en de een wil die energie binnen de gebaande paden kwijt, terwijl de ander de grenzen op wil zoeken. Net als mensen met Leeuw als ascendant ben jij zelfverzekerd en altijd op zoek naar uitdaging – al durf jij nog net een tandje verder dan hen te gaan. De kans is groot dat jij een functie bekleed waarin je veel vrijheid krijgt. Ondanks het nastreven van je eigen succes, maak jij altijd plek voor het geluk van een ander.

Steenbok
Mensen met ascendant Steenbok zijn ambitieus en hebben alle touwtjes in handen. Ze zijn geduldig en denken over alles goed na voordat ze het ook daadwerkelijk doen. Al vanaf jonge leeftijd streven ze een goede baan en huisje-boompje-beestje na. Bij een eerste ontmoeting lijken ze misschien wat onaardig en streng, maar zodra je ze beter leert kennen, blijken het echte goedzakken te zijn. Ook kun je goed met ze lachen om hun geweldige zelfspot. Zelf hebben ze ook sterk de behoefte aan mensen en warmte om zich heen.

Waterman
Je lapt de regels maar wat graag aan je laars als je Waterman als ascendant hebt. Jij wilt je creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Je bent een echte verhalenverteller en hoort jezelf graag praten. Ja, je bent een beetje een opschepper en vindt een mislukking moeilijk te verkroppen. Dan verschuil je jezelf achter je humor. Maar ach, alles wat jij zegt komt uit een goed hart – al zal het je wellicht goed doen om ook eens naar de net zo mooie verhalen van anderen te luisteren.

Vissen
Als je ascendant Vissen is, kun je misschien wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Je ontloopt confrontaties in het leven en cijfert jezelf in een relatie snel weg. Volgens astrologen hebben veel leraren het ascendant Vissen. Ze hebben namelijk een grote behoefte om nodig te zijn en ingewikkelde verhalen zo mooi mogelijk te verwoorden. Met een ascendant Vissen als partner, in de familie of vriendenkring, ben je altijd verzekerd van boeiende gesprekken.

Vind jij de sterren ook zo interessant? In de Libelle Shop boek je tickets voor de indrukwekkende show SpaceXperience 2018, waarin je met astronaut André Kuipers de ruimte induikt: 

SpaceXperience 2018 – Into the future LIVE
SpaceXperience 2018 – Into the future LIVE
Vanaf € 35,40
Tickets bestellen

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AstroPsychologie.nlVrouw. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Omstreden Oranjefeest van Radio 538 gaat tóch niet door

De geruchten gingen al even, maar maandagmiddag is de kogel door de kerk: het omstreden Oranjefeest van Radio 538 is écht van de baan. De gemeente heeft geen vergunning gegeven voor het feest, meldt Radio 538.

Koningsdag wordt dus voor iedereen ook dit jaar weer ‘Woningsdag’.

Advertentie

Omstreden Oranjefeest

Het Oranjefeest zou plaatsvinden in Breda met maar liefst tienduizend bezoekers en gelden als een proefevenement in coronatijd. De volledige opbrengst van de tickets voor het feest zou naar de Voedselbank gaan, maar er klonk direct een tegengeluid. Velen waren het niet eens met het grootschalige Fieldlab-evenement.

Geen vergunning

Meerdere petities werden op poten gezet, waarvan de grootste 300.000 keer ondertekend werd. De gemeente van Breda ontging de reuring niet, waarna het besloot geen vergunning te geven voor het Oranjefeest. “De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien”, aldus burgemeester Paul Depla van de stad.

“Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld.”

Online Koningsdag

Radio 538 laat weten niet bij de pakken neer te gaan zetten, maar een online Koningsdag te organiseren voor feestgangers. “We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj’s en artiesten alsnog op 27 april het Koningsdaggevoel bij 17 miljoen mensen thuis te brengen. Want Koningsdag is 538.”, aldus de radiozender in een reactie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NU.nl. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Omstreden Oranjefeest van Radio 538 gaat tóch niet door

De geruchten gingen al even, maar maandagmiddag is de kogel door de kerk: het omstreden Oranjefeest van Radio 538 is écht van de baan. De gemeente heeft geen vergunning gegeven voor het feest, meldt Radio 538.

Koningsdag wordt dus voor iedereen ook dit jaar weer ‘Woningsdag’.

Advertentie

Omstreden Oranjefeest

Het Oranjefeest zou plaatsvinden in Breda met maar liefst tienduizend bezoekers en gelden als een proefevenement in coronatijd. De volledige opbrengst van de tickets voor het feest zou naar de Voedselbank gaan, maar er klonk direct een tegengeluid. Velen waren het niet eens met het grootschalige Fieldlab-evenement.

Geen vergunning

Meerdere petities werden op poten gezet, waarvan de grootste 300.000 keer ondertekend werd. De gemeente van Breda ontging de reuring niet, waarna het besloot geen vergunning te geven voor het Oranjefeest. “De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien”, aldus burgemeester Paul Depla van de stad.

“Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld.”

Online Koningsdag

Radio 538 laat weten niet bij de pakken neer te gaan zetten, maar een online Koningsdag te organiseren voor feestgangers. “We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj’s en artiesten alsnog op 27 april het Koningsdaggevoel bij 17 miljoen mensen thuis te brengen. Want Koningsdag is 538.”, aldus de radiozender in een reactie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NU.nl. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó bracht koningin Elizabeth de allerlaatste ode aan haar prins Philip

Tijdens de uitvaart van prins Philip (1921-2021) was koningin Elizabeth (94) volledig in het zwart gehuld. Het leek een eenvoudige outfit, maar er blijkt een bijzondere betekenis achter haar outfit te zitten.

Met haar zorgvuldig samengestelde outfit bracht ze namelijk een laatste ode aan haar overleden man.

Advertentie

Outfit koningin Elizabeth

Wegens de coronamaatregelen zat koningin Elizabeth helemaal alleen tijdens de uitvaart van prins Philip. Ze droeg voor de verdrietige gelegenheid een zwarte hoed, een volledig dichtgeknoopte zwarte wollen jas en een zwarte Launer-handtas. Ze is fan van dit merk, want ze bezit de tas in meerdere kleuren.

Bijzondere broche

Op haar jas droeg ze één van haar grootste diamanten broches: de bijzondere Richmond-broche. De broche dankt haar naam aan de stad Richmond, die het sieraad op haar trouwdag in 1893 aan koningin Mary schonk.

Armband met betekenis

Volgens ingewijden droeg ze ook een betekenisvol armbandje, waarmee ze haar overleden man nog een laatste dienst bewees. Het betreft een armbandje vol diamanten dat ze van prins Philip kreeg op hun trouwdag in 1947. De armband is echter niet gefotografeerd, aangezien ze zwarte handschoenen droeg die het sieraad bedekten.

In haar tas zou ze nog meer dierbare items van haar man bij zich dragen, waaronder een witte zakdoek van prins Philip en een foto van hen toen ze pas getrouwd waren.

koningin Elizabeth

Dit is de betekenis achter de bijzondere tiara die Kate droeg tijdens haar eerste staatsbanket als Duchess of Cambridge.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Marie Claire. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó bracht koningin Elizabeth de allerlaatste ode aan haar prins Philip

Tijdens de uitvaart van prins Philip (1921-2021) was koningin Elizabeth (94) volledig in het zwart gehuld. Het leek een eenvoudige outfit, maar er blijkt een bijzondere betekenis achter haar outfit te zitten.

Met haar zorgvuldig samengestelde outfit bracht ze namelijk een laatste ode aan haar overleden man.

Advertentie

Outfit koningin Elizabeth

Wegens de coronamaatregelen zat koningin Elizabeth helemaal alleen tijdens de uitvaart van prins Philip. Ze droeg voor de verdrietige gelegenheid een zwarte hoed, een volledig dichtgeknoopte zwarte wollen jas en een zwarte Launer-handtas. Ze is fan van dit merk, want ze bezit de tas in meerdere kleuren.

Bijzondere broche

Op haar jas droeg ze één van haar grootste diamanten broches: de bijzondere Richmond-broche. De broche dankt haar naam aan de stad Richmond, die het sieraad op haar trouwdag in 1893 aan koningin Mary schonk.

Armband met betekenis

Volgens ingewijden droeg ze ook een betekenisvol armbandje, waarmee ze haar overleden man nog een laatste dienst bewees. Het betreft een armbandje vol diamanten dat ze van prins Philip kreeg op hun trouwdag in 1947. De armband is echter niet gefotografeerd, aangezien ze zwarte handschoenen droeg die het sieraad bedekten.

In haar tas zou ze nog meer dierbare items van haar man bij zich dragen, waaronder een witte zakdoek van prins Philip en een foto van hen toen ze pas getrouwd waren.

koningin Elizabeth

Dit is de betekenis achter de bijzondere tiara die Kate droeg tijdens haar eerste staatsbanket als Duchess of Cambridge.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Marie Claire. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien