Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Baaldag? Zo verbeter je je humeur in een paar minuten

Met een goed humeur lijkt alles beter te gaan. Heerlijk, maar hoe kom je in een goede stemming op een baaldag?

Het zijn vaak de kleine dingen, dat bewijst ook dit onderzoek maar weer.

Advertentie

Kleine inspanningen

Het doen van kleine bewegingen en inspanningen gedurende de dag maken al een groot verschil voor een beter humeur. Dr. Jacob Meyer heeft in het onderzoek gekeken naar de effecten van het vervangen van sedentaire tijd (de tijd waarin ons energieverbruik niet boven het rustmetabolisme uitkomt, dus bijvoorbeeld wanneer we zitten) in tijd waarin de personen een andere activiteit deden.

Na 10 dagen 423 mensen te hebben onderzocht die een speciale armband droegen om hun energieverbruik te meten, bleek dat de mensen die sedentair gedrag vervingen door lichte activiteit, een beter humeur kregen en daarbij de algehele stemming verbeterde. En ja, ook waarbij zitten werd vervangen door slapen. Zelfs na een jaar voelde deze groep zich nog beter.

Niet zitten, maar staan

Elke dag zwoegen in de sportschool voor een beter humeur is dus echt niet nodig – mits je je hier zelf goed bij voelt natuurlijk. Maar ben je nu niet zon fanatieke sporter, dan is elke lichte activiteit waarbij je niet zit al beter voor je humeur. Kies tijdens je pauze dus eens voor een wandeling, of probeer je werk, wanneer dat kan, staand te doen.

In deze video legt diëtiste Wendy van Walrabenstein aan ons uit wat nu echt de gezondste leefstijl is en hoe we het beste kunnen zorgen voor ons lichaam. Want we willen toch allemaal fit en blij oud worden?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AJMP. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien