Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Waarom je vanaf nu niét meer met je benen over elkaar wil zitten

Een echte dame… slaat natuurlijk netjes haar ene been over ’t andere. En laten we eerlijk zijn: als je een rokje draagt is het ook wel de meest praktische manier om te zitten. 

Maar: denk de volgende keer dat je netjes je benen over elkaar kruist twee keer na. Uit onderzoek van BBC blijkt namelijk dat met je benen over elkaar zitten nogal wat risico’s met zich meebrengt.

Advertentie

Help, spataderen
De nadelen zijn niet mis: het zou ervoor zorgen dat je benen afgekneld worden, waarmee de bloedtoevoer door je hele lichaam belemmerd wordt. Is met je benen over elkaar zitten jouw lievelingshouding? Dan moet je helemaal oppassen. Op de lange termijn geeft het kans op – jawel – spataderen. Voor mannen geldt nog een extra risico: als dat éne lichaamsdeel afknelt, is dat niet zo goed voor de zaadproductie.

Waarschijnlijk weet je het al, maar de beste houding blijft toch een rechte houding, je voeten plat op de grond, een rechte rug en je schouders mooi naar achteren.

In bovenstaande video test Libelle’s Daphne uit hoe het is om thuis haar benen te harsen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Cosmopolitan.com. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien