Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom je vanaf nu niét meer met je benen over elkaar wil zitten

Een echte dame… slaat natuurlijk netjes haar ene been over ’t andere. En laten we eerlijk zijn: als je een rokje draagt is het ook wel de meest praktische manier om te zitten. 

Maar: denk de volgende keer dat je netjes je benen over elkaar kruist twee keer na. Uit onderzoek van BBC blijkt namelijk dat met je benen over elkaar zitten nogal wat risico’s met zich meebrengt.

Advertentie

Help, spataderen
De nadelen zijn niet mis: het zou ervoor zorgen dat je benen afgekneld worden, waarmee de bloedtoevoer door je hele lichaam belemmerd wordt. Is met je benen over elkaar zitten jouw lievelingshouding? Dan moet je helemaal oppassen. Op de lange termijn geeft het kans op – jawel – spataderen. Voor mannen geldt nog een extra risico: als dat éne lichaamsdeel afknelt, is dat niet zo goed voor de zaadproductie.

Waarschijnlijk weet je het al, maar de beste houding blijft toch een rechte houding, je voeten plat op de grond, een rechte rug en je schouders mooi naar achteren.

In bovenstaande video test Libelle’s Daphne uit hoe het is om thuis haar benen te harsen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Cosmopolitan.com. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien