We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je nooit je benen moet scheren voordat je naar de pedicure gaat

Voor een afspraak bij de pedicure scheren veel vrouwen even snel hun benen. Dan zit je toch net wat lekkerder in de stoel. Maar nu blijkt dat je dat beter niet kunt doen voor je behandeling.

Door je benen te scheren voor een behandeling bij de pedicure, kun je namelijk een vervelende infectie oplopen. Volgens een Amerikaanse dermatoloog kun je bij het scheren namelijk hele kleine scheurtjes in de huid maken (die te klein zijn om te zien) waardoor de kans op zo’n infectie groter is.

Advertentie

Voetenbadje
In het voetenbadje van de pedicure kunnen namelijk flink wat bacteriën, schimmels of virussen achterblijven en die vinden via de scheurtjes in jouw huid dan hun weg. Dat kan lijden tot een bacteriële infectie wat vervelende gevolgen kan hebben. Helemaal als je er pas na een tijdje achterkomt. Het lastige is dat zo’n badje er heel schoon uit kan zien, maar er ondertussen veel bacteriën in achterblijven.

Blaar of wondje
Daarom kun je beter wachten met het scheren van je benen tot na je behandeling bij de pedicure. Ook wanneer je een blaar of een wondje hebt op je onderbeen, is het slim om je behandeling even een paar dagen uit te stellen of om zelf je nagels te verzorgen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Time.com. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien