Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

13x dit herkent iedereen die een beugel heeft gedragen

Beugels bestaan al decennialang – laat staan scheve tanden. De kans is dan ook groot dat zowel jouw grootouders, ouders, jijzelf, je kinderen áls misschien zelfs je kleinkinderen in de stoel van de orthodontist hebben gezeten.

5 generaties beugelbekkies, voor wie onderstaande punten vast een bron van herkenning zullen zijn.

Advertentie

1. Voor je een beugel kreeg, moest je gipshappen. Een mond vol klei-achtig, stoffig smakend spul en dat 1 minuut lang: knap als je dit zonder kokhalzen hebt doorstaan. Feest: vlak voor je beugel eruit ging, moest je dit weer doen. Heb jij deze gipsvormen van jouw gebit nog?

2. Wat een gek gevoel was het toch om ineens zo’n beugel op je tanden te hebben. Je wilde er constant aan voelen met je tong en wangen… en dat heb je geweten ook. Hallo, oorlogsveld in je mond!

3. Maar dat was nog niets bij het aandraaien van je beugel. Een gaatje laten boren pijnlijk? Pfuh, dan heb jij zeker nooit iedere maand een dikkere draad in je beugel gekregen. Dát is pas tandpijn.

4. Eten? Tsja, dat was even niet zo fijn, of je nu een slotjes-, buitenboord- of blokbeugel had. Je leefde tijdens de pijnlijkste dagen op zacht voedsel zoals yoghurt, banaan en boterhammen zonder korstjes. Appels? Die waren je vijand.

5. Het stappenplan om goed je tanden te poetsen had je netjes opgehangen in de badkamer. Eerst met ragers de etensresten tussen je beugel uitvissen, en vervolgens het poetsen: van boven naar beneden, 10 seconden lang. Je doet het nu nog steeds op die manier. Minus die ragers, dan. Goed lesje geweest, wel!

6. Als je een slotjesbeugel had én de optie om kleurtjes te kiezen, ging je natuurlijk lós. Rood en groen voor kerst, bijvoorbeeld. Of zwart en geel om Engelse drop na te bootsen. Maakte alle beuggellozen ook nog eens stikjaloers.

7. Foto’s uit de tijd dat je een beugel had, heb je niet echt meer. Misschien is het wel heel lang geleden voor je, of zorgde je bewust dat niemand jouw ijzeren lach wist vast te leggen.

8. Als je een buitenboordbeugel hebt gehad: slapeloze nachten omdat je niet op je zij kon liggen. Vervolgens werd je beloond met een geweldige (niet, dus) coupe ’s ochtends uit bed, door die fijne banden over je hoofd.

9. Stiekem liet je die buitenboordbeugel af en toe gewoon af.

10. En och, buitenboordbeugel-slachtoffers: die pijn en dat gehannes met het indoen ervan. En dat je het ding altijd moest afdoen als je wilde eten – hoe klein de snack ook was. Om vervolgens weer het leed te doorstaan om ‘m weer in te doen.

11. Maar hé, het was het allemaal waard. Weet je nog, die dag dat je beugel eruit ging? Je tanden leken wel 10 keer witter als voorheen. Én recht, vooral.

12. De kans is groot dat je nog een fijn souvenirtje van je beugeltijd bij je draagt: de vertrouwde spalkjes. Die zijn vást meer dan eens losgegaan, waarna de tandarts er met een dikke klodder lijm voor heeft gezorgd dat het ijzer nu écht voor eeuwig in je mond zit.

13. Nu zijn er onzichtbare beugels op de markt. Jij denkt vast: waarom komen ze daar nú pas mee?! Libelle’s Helene (36) droeg een halfjaar lang zo’n exemplaar, met dít eindresultaat.

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, zeggen ze. Maar je komt ook al een heel eind met deze fijne beautyproducten:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien